2024. március 19. - József, Bánk

Digitális kapcsolat az adatbázisban

Digitálisan összekapcsolják a megyei könyvtár, a levéltár és a múzeum könyvtári adatbázisait Szekszárdon, így egységesen kereshetővé válnak majd a jelenleg külön kutatható, olvasható dokumentumok.
2010. december 21. kedd 19:51 - HírExtra
Az Illyés Gyula Megyei Könyvtár mostani, mintegy 360 ezer darabos állománya fél milliós gyűjteménnyé gyarapszik - mondta Liebhauser János, a könyvtár igazgatója szerdán, az intézmény informatikai fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón.

A digitalizációs program keretében lehetővé válik a szekszárdi írói könyvtárak feldolgozása, így Baka István és Mészöly Miklós hagyatékát is könyvtári nyilvántartásba tudják venni - tette hozzá.

A Tolna megyei könyvtárban nemrég zárult le egy informatikai projekt, amelynek köszönhetően 12 millió forintból - az igazgató szavai szerint - "minimális fejlesztések" valósultak az intézményben: szervereket, asztali számítógépeket vásároltak, és többek közt megteremtették a vezeték nélküli internet kapcsolat lehetőségét a könyvtárlátogatók számára.

Liebhauser János beszámolt arról, hogy egy folyamatban lévő, közel százmillió forintos projekt keretében elkezdődik a helyi jelentőségű könyvállomány digitalizálása, amelynek eredményeképp - a szerzői jogi problémák tisztázása után - mintegy ötezer kötetet tesznek hozzáférhetővé digitális formában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását