2024. március 29. - Auguszta

Ki megy, és ki repül majd, avagy repedések a kétharmadon

Megkezdődött a tánc, vagy inkább a harc, ki kilép, kit kidobnak a pártjából. A fővonalból a Fidesz sem marad ki. Bár még senkit nem raktak ki, és magától sem távozott senki, éles ellentétek figyelhetők meg a kormánypárton belül.
2010. december 20. hétfő 14:39 - Forján-Vass Máté
Tarlós és Matolcsy(ék)

Akik nem szavaztak
A magán-nyugdíjpénztárak esetében nem szavazott Orbán Viktor, és a beterjesztő Lázár János sem. Ők igazoltan hiányoztak, azonban voltak, akik ott voltak, és nem szavaztak. Navracsics Tibor is így tett, aki ezért 50 ezer forintot fog fizetni a pártnak.

Csak úgy, mint a hozzá hasonlóan jelen lévő, de nem szavazó Horváth Zsolt, Kovács József, Lezsák Sándor, Molnár Ágnes és Vécsey László. Azaz a Fidesz-frakció így összesen 300 ezer forintos bevételre tesz szert a renitensek miatt.
Noha nem csak erre a párra kell leszűkíteni ezt, de a főpolgármester leginkább a nemzetgazdasági minisztert vádolja azzal, hogy ellene dolgozik. Mint ismeretes, Tarlós István azért rohant ki a miniszter ellen, mert nem utalták át a BKV-nak szánt kormányzati pénzt időben.

Az összeg ugyan megérkezett a helyére, de Tarlós továbbra is fúj a miniszterre. Sőt, most már csoportokat nevez meg, akik szerinte a főváros ellen dolgoznak, sürgősen hozzátéve persze, hogy Orbán Viktor támogatását továbbra is érzi. Kérdés, vajon nem az ajtón támogatja-e ki?

Tarlós kijelentésének azonban van még egy vetülete: a Fideszben komoly ellentétek lehetnek. Sokan azt jósolták, hogy a párt az önkormányzatok mentén fog szakadni: a polgármestereknek más elképzeléseik lesznek, mint a párt vezetőinek.

Matolcsy a bűnbak?

A HírExtra már korábban is feltette a kérdést: „Meddig marad Matolcsy?” Vele kapcsolatban a történet még Varga Mihálynál kezdődött. Bathó Ferenc eltávolítása során kiderült, hogy a két személy nem szívleli egymást. A harcból végül Matolcsy jött ki győztesen, de ezzel valószínűleg nem az utolsó felvonást láttuk.

Sőt közben a gazdasági minisztertől a miniszterelnök hatásköröket is elvont. Lényegében a külföldi gazdasági egyeztetőbizottságok irányítását Fellegi Tamásnak adta át. sőt gazdasági kérdésekben is az erőforrás miniszter megy külföldre tárgyalni.

Navracsics – Rogán - Orbán háromszög

Rogán Antal a közelmúltban egy törvényjavaslattal élt: adjanak rendeleti jogot Szalai Annamáriának. A sajtószabadság újabb megkarcsúsítása már Navracsics Tibornál sem volt nyerő, és a frakcióval leszavaztatta a javaslatot. Igaz az igazságügyi miniszter sem zárkózott el teljesen a törvényjavaslat elől, de legalább azt megvárná, amíg elkészül a médiaalkotmány.

Azonban Orbán Viktor, szokásához híven, külföldön volt, és nem hallott az itthon zajló eseményekről. Rogán Antal egyből hozzá fordult, és lásunk csodát, a törvénytervezetet ismét benyújtották, amit a miniszterelnök várhatóan megszavaztat a frakcióval.

Hiányzás és bírság

A magán-nyugdíjpénztár kérdésében sokat támadták kívülről a kormányt, és a Fideszt. Azonban belülről semmilyen vita nem szivárgott ki. Amikor viszont a zárószavazásra került a sor a törvényről, többen nem szavaztak. Volt aki, igazoltan volt távol, de volt olyan is, aki ott volt, de nem szavazott. Ismét feltűnik Navracsics Tibor neve, akik jelenléte ellenére nem voksolt, de ugyan így tett, illetve nem tett Lezsák Sándor is.

Az egységes, és központilag vezérelt kommunikáció ellenére mégsem minden mutatkozik egységesnek. Sokan az LMP-t és a Jobbikot nevezték meg, mint legközelebb széteső pártot, de az MSZP neve is elhangzik úton útfélen. Azonban a nagy homályból, amit a Fidesz teremt maga köré, látszik, hogy megindult a harc, és lehet, itt dől el hamarabb, hogy ki megy, és ki repül a pártból.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását