2024. április 19. - Emma

Staudt: végleg eltűnnek az ügynöklisták

A kormány a héten kiadott rendeletével nem megnyitja, hanem véglegesen elveszi a diktatúra ügynökeinek neveit tartalmazó mágnesszalagok kutathatóságának lehetőségét - közölte Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője.
2010. december 19. vasárnap 19:05 - HírExtra
A politikus szerint meglepő, hogy Orbán Viktornak több félnivalója van az ügynöklisták tartalmától, mint annak idején Gyurcsány Ferencnek volt.

Staudt Gábor közleményében emlékeztet rá: a kormány rendelete "minősített adattá nyilvánítja, azaz titkosítja az állampárti titkosszolgálatok tagjaira vonatkozó információkat". "A szalagokat pedig annak az Alkotmányvédelmi Hivatalnak adja át, amelynek vezetője a Bajnai-kormány által kinevezett, de a mai napig az Orbán-kabinet bizalmát is élvező Balajti László" - írta, hozzátéve, hogy Balajti "egy személyben felelős a Jobbik négy országgyűlési képviselőjének nemzetbiztonsági kockázattá minősítéséért is".

Staudt Gábor megismételve párt által már korábban megfogalmazott álláspontot, azt írta: a valódi rendszerváltás megkezdéséhez elengedhetetlen az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, és az elmúlt rendszer kiszolgálóinak száműzése a közéletből.

"Ennek érdekében a Jobbik lusztrációs törvényt terjesztett a parlament elé, amely a pártállam vezetőit és ügynökeit eltakarította volna a közéletből. A Fidesz-KDNP többség azonban szemrebbenés nélkül leszavazta a Jobbik kezdeményezésének tárgysorozatba vételét, így a javaslat parlamenti vitájára nem kerülhetett sor" - tette hozzá.

Staudt Gábor felidézte: "a kormánykoalíció ugyancsak megakadályozta a pártállami vezetők kiemelt, sok esetben akár több százezer forintos nyugdíjának megvonására vonatkozó jobbikos törvényjavaslat elfogadását", és ilyen előzmények után "nyilvánítja minősített adattá az állampárti ügynökök adatait tartalmazó mágnesszalagokat a kormány".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását