2024. március 29. - Auguszta

NMHH: nem hirdettek sajtóeseményt

Nem hirdetett sajtóeseményt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) december 16-ra - közölte a médiahatóság csütörtökön az MTI-vel arra reagálva, hogy a stop.hu hírportál írása szerint "kitessékelték" a hatóság épületéből a Népszabadság fotóriporterét.
2010. december 16. csütörtök 21:06 - HírExtra
A stop.hu cikkében a történteket kifejtve arra is kitértek: a Népszabadság munkatársa a nemzetközi médiaszervezetek Magyarországra érkező delegációját akarta volna lefényképezni. Mint hozzátették: tudomásuk szerint még a delegáció saját stábját sem engedték forgatni az épületben.

Az NMHH közleményében a stop.hu írására reagálva kiemelték: csütörtökre nem hirdettek sajtóeseményt, mivel a hatóság képviselői a Nemzetközi Sajtó Intézet (International Press Institute - IPI) és a Dél- és Kelet Európai Média Szervezet (South and East Europe Media Organisation - SEEMO) delegációját fogadták egy konzultáción.

Az NMHH-nál csütörtökön több delegáció is járt, akik vagy nem akartak felvételeket készíteni a látogatásról, vagy e szándékukról előre értesítették a hatóságot - emlékeztetett a hatóság a közleményben.

"Vendégeink nem jelezték előre, hogy felvételeket készítenek a találkozóról, így a delegáció tagjai maguk kérték az őket kísérő újságírókat, hogy a közeli gyorsétteremben várják meg a megbeszélés végét" - fűzte hozzá az NMHH.

A médiahatóság a delegációval folytatott tárgyalásokról tájékoztatva továbbá azt is tudatta, hogy a konzultációt mindkét fél sikeresnek értékelte, s - mint írták - a hozzájuk látogató delegáció egyik tagja úgy fogalmazott, "bíznak abban, hogy az új médiatörvény pozitív elemei a gyakorlatban is mihamarabb érvényre jutnak".

Hozzáteszik: az NMHH egyébként minden sajtóeseményén szívesen látja az érdeklődő újságírókat és forgatócsoportokat, így pénteken is, azon az eseményen, amelyen a híradástechnikai cikkek karácsonyi megvásárlásával kapcsolatos hasznos tudnivalókról adnak majd tájékoztatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását