2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Lesz komp az ünnepek alatt is

Egyelőre nem áll le a balatoni komp a hideg idő és a megkezdődött jegesedés miatt, de az ünnepek alatt, december 24-én és szilveszterkor hamarabb befejezi az üzemelést - tájékoztatta Széles János, a Balatoni Hajózási Zrt. révállomásfőnöke.
2010. december 15. szerda 12:09 - HírExtra
A szakember beszámolója szerint a komp a Balaton befagyásáig közlekedik.

A 4-5 centiméteres jeget még képes feltörni, így csak az ennél vastagabb jegesedés esetén kell leállnia, amire a meteorológiai előrejelzések szerint év végéig nem kell számítani. Lesznek addig is komoly mínuszok, de a tó vízén csak tartós és erős lehűlés estén képződik vastag jégréteg.

Egyelőre csak a kisebb öblökben indult meg a jegesedés.

A téli menetrend szerint óránként indulnak kompjáratok Szántódról 7-17 óra, Tihanyból 7:30-17:30 között. December 24-én és szilveszter napján Szántódról 15 órakor, Tihanyból 15 óra 30 perckor indul az utolsó járat, január elsején pedig a szokásosnál később, Szántódról 10 órakor, Tihanyból 10:30-kor indul az első komp.

A Balaton magas vízállása nem befolyásolja a közlekedést, de a hajózási társaság komoly jégkároktól tart a víz által ellepett kikötőrészek, mólók befagyásakor - mondta Széles János.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását