2024. április 25. - Márk

A demokraták ellenkeznek Obamával

A demokraták elutasították azt a Barack Obama elnök és a republikánus szenátorok között létrejött adóügyi kompromisszumot, amely lehetővé tenné, hogy karácsonyig jóváhagyja az új START fegyverzetcsökkentési szerződést.
2010. december 10. péntek 09:44 - HírExtra
Nancy Pelosi leköszönő házelnök közleményében leszögezte, hogy a demokrata képviselők a következő napokban tárgyalni fognak az elnökkel és a republikánusokkal a megállapodás módosítása érdekében, mielőtt szavazásra bocsátanák a képviselőházban.

Barack Obama hétfőn döntött úgy, hogy kiegyezik a republikánus szenátorokkal abban, hogy két évre mindenki számára meghosszabbítják a Bush-korányzat által bevezetett adókedvezményeket. A kompromisszum elvben lehetővé teszi, hogy a régi összetételű szenátus jóváhagyjon néhány, a kormányzat által kulcsfontosságúnak tartott jogszabályt, mert a republikánusok az adókedvezmények megszavazását támasztották feltételül minden további együttműködéshez.

A hadászati nukleáris fegyverek csökkentéséről megkötött amerikai-orosz új START szerződés ratifikáláshoz 67 szavazat kellene a 100 tagú szenátusban, ami republikánus szavazatok nélkül elképzelhetetlen.

Az elnök eredetileg, pártja meghatározó többségével egyetemben, azt az álláspontot képviselte, hogy az adókedvezményt a középosztálytól felfelé, vagyis az évi 250 ezer dollárnál magasabb jövedelmű családok esetében ne hosszabbítsák meg, mert az ország nem tudja megfizetni a gazdagok támogatásának "700 milliárd dolláros árcéduláját".

Obama azzal érvelt, hogy a politikai küzdelem "káros lenne" a gazdaságra nézve és ígéretet tett rá, hogy 2012-ben ismét harcolni fog az ellen, hogy a gazdagokat adókedvezményben részesítsék.

Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön reményét fejezte ki, hogy az adóügyi kompromisszumot a kongresszus mindkét háza megszavazza majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását