2024. március 29. - Auguszta

BKV: szakmai döntés született

A BKV szerint mondvacsinált a midibusztenderrel kapcsolatos konfliktus, az eljárás során szakmai döntés született.
2010. november 25. csütörtök 09:56 - HírExtra
A BKV csütörtökön közleményében azt írta, a döntéshozatal során az elsődleges szempont a fővárosiak kényelme volt, de fontosnak tartották azt is, hogy a cég munkavállalóinak megélhetése ne kerüljön veszélybe.

A BKV buszos szakszervezetei által Tarlós Istvánnak címzett nyílt levél "mondvacsinált" konfliktus, hiszen az új, korszerűbb szolgáltatás a budapesti közösségi közlekedés színvonalát emeli. A döntés egy év alatt akár több százmillió forintos megtakarítást eredményezhet, és BKV nem tervezi járművezetőinek elbocsátását sem.

Hozzátették, azért döntött a BKV a midibusztender kiírása mellett, mert a most szolgálatot teljesítő 405-ös Ikarusok rossz műszaki állapotban vannak, emiatt sok a járatkimaradás és a jogos kritika. Hangsúlyozták, hogy szigorúan szakmai döntés született, ennek eredményeként az Ikarusok 541 forintos kilométerköltsége helyett az új midibuszokat 379 forintos kilométerköltséggel üzemeltetik majd.

A BKV három szakszervezeti szövetsége szerdán írt nyílt levelet Tarlós Istvánnak azt kérve, hogy a főpolgármester gondolja át a buszközlekedés kiszervezését, a BKV-tól pedig követelték a midibusztenderen született eredmény visszavonását.ű

A tendert az Orangeways nyerte, negyven S91-es típusú midibusszal szolgáltat majd többek között a budai Várban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását