2024. április 19. - Emma

Rétvári: javítani kell a jogalkotás minőségét

A kormány tovább szeretné javítani a jogalkotás minőségét és színvonalát az elkövetkező években, a kormányhivatalokban ehhez jól képzett jogászokra van szükség - mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen rendezett Alumni (öregdiák) találkozó szünetében.
2010. november 18. csütörtök 17:06 - HírExtra
Az a cél, hogy a frissen végzett, és jó képességű fiatal jogászok és közigazgatási szakemberek közül minél többen válasszák a közigazgatást életpályaként. Első két lépésként ezt célozza a szeptemberben rendezett Regeneráció kormányzati karrierexpó és a szintén e hónapban elindított Magyar Közigazgatási Ösztöndíj-program is. Az ösztöndíj-programban 300 fiatal, a közigazgatásban dolgozó, vagy ott karriert építeni készülő diplomás kap lehetőséget arra, hogy több hónapos szakmai gyakorlatot szerezzen egy uniós tagállamban, majd valamely hazai közigazgatási intézményben.

A parlamenti államtitkár - aki maga is a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte jogi diplomáját - kiemelte: a közigazgatás nagyon sok jogászt fog "felszívni" az elkövetkező években, különösen a vidéki kormányhivatalokban.

A kormányhivatalokban a jogalkotás minőségét szeretnék tovább javítani, s ehhez jól képzett jogászokra van szükség. A minőségi csere lebonyolítására a kormánytisztviselői törvény ad lehetőséget - mutatott rá a kereszténydemokrata államtitkár.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen 10 évvel ezelőtt, 2000 nyarán fejezték be tanulmányaikat az első jogászhallgatók, és ugyanabban az évben indult be számukra a jogi továbbképzés is az intézmény fővárosi, Szentkirályi utcai épületében.

A csütörtöki találkozó egyik legfontosabb célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen az azonos hivatásrendben vagy szakterületen életpályát építő jogászok számára abban, hogy ismét felvehessék és ápolhassák a kapcsolatot volt oktatóikkal és azokkal az egyetemen végzett pályatársaikkal, akik szintén élni kívánnak ezzel a lehetőséggel, és akik a jövőben is számítanak valamilyen módon az egymással és az alma materrel való kapcsolattartásra és együttműködésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását