2024. április 25. - Márk

Rétvári: ki kell terjeszteni a nemzeti konzultációt

A jogalkotási folyamatokra is ki kívánja terjeszteni a kormány a nemzeti konzultációt - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Budapesten.
2010. november 5. péntek 16:16 - HírExtra
"Véget ér az államnak a széthordása, az állam újra a nemzetünk teljességének a közössége lesz, és ebben nagyon fontos szerepe van a civil szervezeteknek; ezért január elsejétől ők a jogalkotás ugyanolyan fontos részei lesznek mint bármelyik más kormányzati szereplő" - jelentette ki Rétvári Bence a Társadalmi Kerekasztal által rendezett A társadalmi szerződés útján című konferencián.
Közölte, jogszabály rendelkezik majd a jogalkotás folyamatáról és a jogalkotásban való társadalmi részvételről.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnök Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője egyebek mellett arról beszélt, hogy ma Magyarországon a köztársasági elnöknek sajátos helyzete van. Mint mondta, az államfő és a miniszterelnök barátok. "Ez a barátság egy nemzet javára válhat" - fűzte hozzá.
Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, szóvivője azt mondta, "a társadalmi szerződés valóban kétoldalúvá vált, tartalmát az emberek és a tavasszal kormányra került hatalom együtt írta, és a következő időszakban együtt fogja valóra váltani".

Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) elnöke arról beszélt, az elmúlt nyolc évben azt látták, hogy hogyan éltek vissza a hatalommal. "Mára azonban másképp érezzük magunkat: mérhetetlen a változás, mérhetetlen a közérzetnek az alakulása" - fogalmazott. Osztie Zoltán szólt az elitképzés fontosságáról is; mint mondta, szakkollégiumokon keresztül olyan "fiatal értelmiségi, nemzeti és keresztény elkötelezettségű nemzedéket" kell felnevelni, amely professzionális a maga szakmájában.

A tanácskozás célja, hogy megvitassák a lehető legszélesebb körű összefogás lehetőségeit a civil társadalom és kormány között - mondta Csizmadia László.
A Társadalmi Kerekasztalt a CÖF és a KÉSZ alapította.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását