2024. április 20. - Tivadar

Denke Valéria nyerte a polgármester-választást Vajszlón

Vajszló eddigi polgármestere, Denke Valéria (Fidesz-KDNP) nyerte a megismételt polgármester-választást szombaton a baranyai településen, ezzel fordított a négy héttel ezelőtti eredményen.
2010. október 30. szombat 23:26 - HírExtra
A település jegyzője, Ornódi Lívia az MTI-nek elmondta, hogy az 1.539 választásra jogosult szavazóból 1.112 járult az urnákhoz. Denke Valéria 564 voksot kapott, a második helyen végzett Szabó Kornél Csaba (független) 538 szavazatot szerzett.

Az október 3-ai szavazás eredményét azért semmisítették meg, mert a választással kapcsolatban a helyi jegyző bejelentést tett, miután kiderült: a voksoláskor számos esetben nem vizsgálták a szavazók személyazonosságát, lakcímét, s előfordult az is, hogy nem adtak borítékot a szavazólapokhoz.

Az akkori győztes, Szabó Kornél Csaba egyetlen szavazattal nyert, ezért a bizottság megsemmisítette az eredményt. Az önkormányzat hattagú képviselő-testületébe az október eleji választáson egy Fidesz-KDNP-s és öt független jelölt került be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását