2024. április 24. - György

Megmentik a városvédő műsort?

Három hét alatt több mint 14 ezren csatlakoztak Winkler Gábor Ybl-díjas építész felhívásához, amelyet az egyetemi tanár a Magyar Televízió (MTV) Unokáink sem fogják látni című városvédő műsora megmentéséért indított.
2010. október 21. csütörtök 15:46 - HírExtra
Ráday Mihály műsorát utoljára májusban láthatták a nézők. Azóta hiába keresik, nem szerepel a programban. Ráday több mint harminc éve küzd a magyar nemzeti kulturális örökség megmaradásáért. Ennek a munkának a folytatása közérdek - mondta az aláírásgyűjtést elindító professzor a döntését indokolva csütörtökön az MTI-nek.

Winkler Gábor kifejtette: az "Unokáink sem fogják látni" érdeme, hogy segített a nézőknek az épített környezet értékeinek felismerésében, s felhívta a figyelmet arra, ezek megőrzéséért tenni kell. Megannyi ténnyel bizonyítható, hogy a műsor és annak nyomán a nyilvánosság számos, pusztulásra ítélt építészeti emléket megmentett a megsemmisítéstől. Ezen túl rendre támogatta a civil szervezetek örökségvédelmi munkáját és a múltbéli értékek megbecsülésére, a műemlékvédelemre buzdította a fiatalokat.

A felhívást a Város- és Faluvédők Szövetsége honlapján tették közzé. A csatlakozók listájából kiderül, nem rétegműsorról van szó, hiszen diákok és nyugdíjasok, tanárok és adminisztrátorok, villanyszerelők és mérnökök egyaránt fontosnak tartják, hogy legyen folytatása, nem csak határokon innen, hanem azokon túl is. Európa több országából, sőt a tengerentúlról is érkeztek aláírások - hangsúlyozta a Nyugat-magyarországi Egyetem professzora.

Hozzátette: művészek, közismert személyiségek, többek között Sebestyén Márta, Szörényi Szabolcs, Finta József, Szinetár Miklós neve is olvasható a csatlakozók listáján.

Az adatszolgáltatás önkéntes, az adatokat az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően kezelik. A gyűjtést egyelőre folytatják, s a listát át fogják adni az MTV vezetésének - közölte a professzor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását