2024. március 29. - Auguszta

Újra együtt a Pink Floyd?

Újra összeállhat a Pink Floyd; a dobos Nick Mason szerint könnyen előfordulhat, hogy minden idők egyik legfontosabb rockzenekara jótékonysági céllal ismét színpadra lép.
2010. október 18. hétfő 16:07 - HírExtra
A 45 évvel ezelőtt alakult Pink Floyd hosszú - ám szünetekkel tűzdelt - pályafutása során 200 millió albumot adott el, legutóbb 2005 júliusában adott egy négy számból álló koncertet a londoni Live 8 fesztivál keretében.

Richard Wright billentyűs azóta elhunyt, így napjainkra csak Roger Waters (basszusgitár, ének), David Gilmour (gitár, ének) és Nick Mason (dob) maradt. A zenekar alapítója, Syd Barrett már 1968-ban kilépett a csapatból; ő 2006-ban halt meg.

"Azt hiszem, akárcsak nekem, Rogernek és Davidnek is tetszene az ötlet, hogy megismételjük a Live 8 fellépést. Egy visszavonuló zenekar számára szerintem a jótékonysági fellépés nagyon szép gesztus, sokkal inkább, mint esetleg egy új anyag elkészítése" - fogalmazott a BBC News-nak Mason. Hozzátette azonban, hogy egy közös koncert kizárólag valamilyen nemes célból valósulhat meg. Waters most 67 éves, Mason 66, Gilmour pedig 64.

A nyolcvanas években Waters összeveszett három társával, és éveken át háborúzott velük a Pink Floyd név használatáért. A pert végül Gilmour, Mason és Wright nyerte, akik két lemezt (A Momentary Lapse of Reason - 1987, The Division Bell - 1994) is kiadtak a jól csengő név alatt. Idővel az érintettek elásták a csatabárdot, ez eredményezte öt évvel ezelőtt az egyetlen újbóli közös fellépést. A szegénység ellen megszervezett Live 8 koncertet a G8 tagállamaiban és Dél-Afrikában tartották 2005. július 2-án, több mint ezer zenész részvételével.

Waters idén szeptemberben világkörüli turnéra indult, ennek apropóját a Floyd legendás lemeze, a The Wall megjelenésének 30. évfordulója adta. Hírek szerint a koncertsorozat egyik állomásán vendégként Gilmour is színpadra lép. A The Wall show-t 2011. június 22-én a magyar közönség is láthatja a Papp László Budapest Sportarénában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását