2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Rómában pörög Keira Knightley

Keira Knightley, Eva Mendes és Julianne Moore is végiglépdel az október végén kezdődő ötödik Római Filmfesztivál vörös szőnyegén, ahova a filmcsillagokon kívül még számos sztárt várnak.
2010. október 9. szombat 12:06 - HírExtra
A fesztivál október 28-án a versenyprogramban is induló, Last Night című filmdrámával nyitja meg kapuit. A szerelmi négyszöget ábrázoló történet főhőseit Knightley, Mendes, Sam Worthington (Avatar) és Guillaume Canet alakítják.

A november 5-ig tartó vetítéssorozatban 16 versenyfilm szerepel, köztük Aaron Eckhart Rabbit Hole című családi drámája is, amelyben partnerét Nicole Kidman játssza.

Az idei római filmmustra Federico Fellini Az édes élet című filmjét is ünnepli, mivel a filmklasszikus éppen ötven éve született meg a Cinecittában, az olasz filmgyártás fellegvárában, amit akkoriban a Tevere Hollywoodjának is neveztek.

A 178 perces fekete-fehér filmdrámát 1960-ban mutatták be. Az akkoriban még botrányosan merésznek tartott filmben Marcello Mastroianni, Anita Ekberg és Anouk Aimee alakították a főszerepeket. Az egymáshoz lazán kapcsolódó hét történetből kibontakozó produkcióban Mastroianni írói ambíciókat dédelgető riportert alakít, aki egy bulvárlapnak szállít cikkeket az újgazdagok fényűző életéről és kicsapongásairól, és közben őt is magával ragadja ez a felszínes és cinikus világ.

Az újságíró elválaszthatatlan munkatársa Paparazzo, a fotós. Innen kapta mára közkeletűvé vált nevét a levakarhatatlan bulvárfényképészek siserehada.
A Római Filmfesztiválnak tavaly több mint kétmillió látogatója volt, és idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását