2024. április 19. - Emma

Perkáltak a politikusok igazolatlan hiányzás miatt

Tizenkét fideszes képviselő hiányzott igazolatlanul a Fidesz országgyűlési frakciójából a hétfői parlamenti határozathozatalok alatt; nekik összesen 1,2 millió forintot kell befizetniük a képviselőcsoportnak - tudta meg az MTI pénteken fideszes forrásból.
2010. október 8. péntek 17:39 - HírExtra
A politikusok nem jelentették be előzetesen a frakcióvezetésnek a távolmaradásukat a szavazások alól, ami miatt fejenként 100 ezer forintos "bírságot", vagyis összesen 1,2 millió forintot kell fizetniük.
Az MTI információi szerint ezt az összeget a Kolontár mellett történt vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítják majd.

A Fidesz-frakcióban októbertől már nemcsak a szavazások alatt írnak elő kötelező parlamenti jelenlétet, hanem a viták alatt is. Míg a határozathozatalok alatt minden frakciótagnak jelen kell lennie, és csak igazoltan lehet távol maradni, addig a "bennülési" rend szerint a viták alatt, egészen a plenáris ülés végéig mintegy hetven fideszes képviselőnek, az előterjesztőknek és az adott kabinethez tartozóknak kötelező a jelenlét az ülésteremben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását