2024. április 19. - Emma

Gaskó: akár ötezres elbocsátás is jöhet

Gaskó István szerint akár ötezren is elveszíthetik állásukat az osztrák kézben lévő Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) súlyos válsága miatt, a legradikálisabbnak számító magyar vasutas szakszervezeti vezető, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke azonban nem nézné tétlenül a tömeges elbocsátásokat - írta a Format című osztrák gazdasági hetilap a pénteken megjelent számában.
2010. október 1. péntek 15:02 - HírExtra
A Format emlékeztetett, hogy az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) magyar teherszállító leányvállalatánál, az egykori MÁV Cargonál az év végén lejár a munkahelyek megtartására vonatkozó garancia, a veszteséges társaság pedig szanálásra szorul.

Az RCH kivonulhat a darabáru szállítási piacról, ami a magyar szakszervezetek szerint a cégnél 2 ezer, a MÁV-nál pedig további 3 ezer munkahely megszűnésével járhat - írta a lap.

A Format szerint a szakszervezetek "már egyenesítik a kaszát", a konfliktus azonban várhatóan kompromisszummal végződik; a budapesti kormány csökkenti a pályahasználati díjat, az osztrák cég pedig eltekint a magyarok tömeges elbocsátásától.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását