2024. március 29. - Auguszta

Volt MSZP-s polgármesternek falaz a Fidesz?

A XV. kerület ősszoci polgármestere egy civil szervezet jelöltjeként indul a polgármesteri székért, a háttérben viszont egyesek szerint megállapodott a Fidesszel. Így akar kibújni a felelősség alól Hajdu László?
2010. szeptember 29. szerda 17:59 - HírExtra
Helyzet van Palotán
Négyen szállnak harcba a XV. kerületi polgármesteri székért. A jelenlegi polgármester, Hajdu László (Rászorulókat Támogatók Egyesülete), László Tamás (Fidesz-KDNP), Lilik György Pál (Jobbik) és Tóth Imre (MSZP) alkotják a jelöltek névsorát. Ez a négy jelölő szervezet tudott mind a tizennégy egyéni választókerületben jelöltet állítani a kerületben.
Tizenhat éve polgármester a Rákospalotát, Pestújhelyet és Újpalotát magába foglaló kerületben Hajdu László. Tizenhat évig képviselte a szocialista színeket, most azonban a Rászorulókat Támogatók Egyesülete jelöltjeként száll harcba a kerület polgármesteri székéért.

Hajdu helyezkedni próbál

Egy exszoci helyi nagykutya, aki a párton belüli átrendeződések miatt kénytelen volt saját érdekében megválni az MSZP-től - hivatalosan persze az inkább az ambíciózus fiatalokra építő párt vált meg tőle. Ez eddig még rendben is lenne, nem Hajdu az egyetlen, aki az utóbbi időben vállalhatatlanná vált a szocialisták számára.

Csakhogy információink szerint Hajdu László nem akar kiszállni a kerület politikai vérkeringéséből. Úgy tudjuk, megállapodott a helyi Fidesszel, hogy amennyiben a jobboldali párt kerül hatalomra a kerületben, szép csendben eltekintenek Hajdu felelősségrevonásától.

Cserébe Hajdu félig kamu, félig komoly ügyeket kreál a Fidesz számára. A háttérben azt rebesgetik, hogy László Tamás fideszes polgármesterjelölt megígérte Hajdunak, hogy szerez neki valamilyen tisztséget  a következő rákospalotai vezetésben.

Bárhogy is, az jelenleg szinte teljesen biztosnak látszik, hogy a Fidesz a XV. kerületben is komoly többségbe kerül, már ami a képviselőtestület összetételét illeti.

Valami bűzlik Palotán

Egy igazi régi hamisítatlan szocialista politikus összeborul a jobboldallal - ez már önmagában is furcsának számít még ebben a mostani, átrendeződés kellős közepén álló politikai életben is. Csakhogy Hajdunak különösképpen megvolt az oka a köpönyegforgatásra. Nézzük, hogy miért fontos Hajdunak, hogy a Fidesz a valószínűsíthető hatalomátvétele után ne kezdjen el szaglászni korábbi ügyei után.

Több olyan történet is létezik, melyek kapcsán egyértelműen felmerül Hajdu felelőssége.

Szociális foglallkoztató, óvodabiznisz

Ott van rögtön a 250 milliós költséggel megépült szociális foglalkoztató. A Palota 15 Nonprofit Kft. néven létrehozott intézmény pályázati szabálytalanságok miatt komoly bajba került az átadás előtt. Az önkományzatnak végül sok milliójába került, hogy a gondatlan pályázati előkészítés ellenére ne kerüljön az utcára az egész intézmény.

Egy másik homályos ügy: még 2007 nyarán döntött a rákospalotai önkormányzat az Ozmán utcai óvodaként ismert intézmény épületének és telkének eladásáról, valamint egy másik óvodaépület megvételéről. Ezzel a cserével nem hivatalos információink szerint 300 millió forintot bukott a kerület.

Az óvoda, illetve az azt magába foglaló MÁV-telep ingatlanán egyébként lakópark építésébe kezdtek.

El(felej)tett ingatlanok


Még a kilencvenes években kezdődött a volt Észak-Pesti Kórház Őrjárat utcai ingatlanának kálváriája. A telek hasznosítása azóta sem történt meg, pedig az évek során tucatnyi javaslat született erről. Hajdu akkor és most is azzal védekezett, hogy a terület csak ötven százalékban a kerület, és ötven százalékban a főváros tulajdona, az egyeztetések azonban valamiért soha nem jártak sikerrel. Az egyre értéktelenebb területet végül eladni sem tudták, így maradt parlagon, és csak találgatni lehet, hogy személy szerint kinek, és mi volt az érdeke a területtel kapcsolatban.

Ha lehet hinni a pletykáknak, ebben az ügyben a felelősséget a fővárosra kívánják hárítani. Majd kiderül...

Hasonló a helyzet az Ady Endre utcában található volt Petőfi Sándor Szakközépiskola épületével is. A tervek szerint háziorvosi rendelőnek és a fogorvosi rendelőnek is helyet adhatott volna a volt szakközépiskola épülete. Csakhogy a tervekből nem lett semmi. Az üresen álló épület máig terheli a kerület vagyonkezelő szerveit, és még egy darabig fogja is.

Megvédi a Fidesz?

Hajdu László felelősségét ezekkel, illetve több más, eddig még nyilvánosságra nem került ügyekkel kapcsolatban is vizsgálni lehetne. A hangsúly a lehetnén van. Ugyanis ha létezik a Fidesszel kötött paktum, akkor Hajdu szinte minden oldalról bevédhetné magát.

Csakhogy. Tudomásunkra jutott egy olyan ügy is, amit nehéz lesz megmagyaráznia balról jobbra tartó polgármesternek.

A hab a tortán

A polgármester még tavaly, a 12 millió forintos polgármesteri keretet saját szakállára közel 22 milliósra bővítette ki. A pénzt saját céljaira költötte. A tízmilliós pluszpénz elköltését eddig sikerült titokban tartania.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Gizella Sörös
2010. október 1. 14:49
Ja és nem az ő veje van letartóztatva korrupcióért? Hm érdekes, mélyen hallgat mindenki róla.
Gizella Sörös
2010. október 1. 14:47
Egyetértek kukackukackkal, egy ilyen ember nem méltó egy kerület vezetésére. Megosztja a baloldalt, lepaktál a Fidesszel, csak ő legyen az első ember! Sajnálom az olyan embereket, akik még hisznek neki, nem látnak át rajta, mert sajnos vannak ilyenek, és itt nem akarom az idősebbeket megbántatni, de attól, hogy a névnapukra és a születésnapjukra kapnak egy képeslapot, levelet a polgármestertől, akkor az csak egy jó ember lehet. De gondolgom azt sem ő írja, hanem a titkárnője, egy lista alapján. Az én nagymamám is rajta van ezen a listán, ő is kapja rendszeresen. Ettől jó ember valaki? Azt, hogy besároz, mocskol embereket, volt párttársait, neki lehet, de ha netán őt sértik, akkor fel van háborodva. Már régebben kellett volna megszabadulni tőle, úgy is mondhatnám, egy ilyen árulótól!!!
kukackukack
2010. október 1. 12:56
deakkrisztinának: tudod miért falazna 1 elyen embernek a fidesz? Csak azért, hogy tuti befutó legyen. Megosztani a baloldali szavazókat, mert ugye köztudott volt a kerületről, hogy baloldali szavazói vannak, így veszélyesnek tarthatta a fisesz jelölt, hogy netán nem nyeri meg a választást. Ezen a szemüvegen keresztül nézve, már érthető, hogy még oizicióval is biztathatták a polgármestert, csak járassa le a baloldalt.
De ebben az a legborzasztóbb, hogy eddig aki ilyen emberre szavazott, most jó nagyot csalódhat. Mert nem ismerik az írásokat, hogy emberben csak embert lásson valaki és soha ne istenitsen senkit. A Hajdu László nyilatkozatait olvasva, amit erről a linkről is meglehet tenni, azt látom, hogy jó előre menekült és sározta a volt párttársait. A legrosszabb az, hogy még mindig baloldalinak vallja magát, tehát többszörösen is hazudik. Ezek szerint Ő volt a legnagyobb megélhetőségi politikus a 15-ik kerületben.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását