2024. április 24. - György

Rabszolgaként tartottak fogva két nőt

Személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanújával őrizetbe vett a rendőrség egy 42 éves férfit és 37 éves élettársát Nyírbátorban, mert szinte rabszolgaként tartottak fogva két nőt - közölte a Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.
2010. szeptember 24. péntek 11:50 - HírExtra
A gyanúsítottak ellen az egyik, 35 éves sértett tett feljelentést azzal, hogy őt három éve, középkorú társát pedig másfél hónapja tartják fogva - mondta a rendőr százados. A feljelentés szerint nappal dolgoztatták a két nőt, éjjelre pedig egy 2x2 méteres melléképületbe zárták, ahonnan még az illemhelyre sem mehettek ki.

A nőknek újságot kellett kihordaniuk, valamint mezőgazdasági munkát végeztek, de előfordult, hogy terményt lopattak velük. Naponta egyszer kaptak enni, verték is őket, miközben elvették segélyeiket és irataikat. A két nő - elmondásuk szerint - önként azért ment fogva tartóihoz, mert jobb életet reméltek náluk. A rossz bánásmód miatt elszökni sem mertek, mert megfélemlítették őket - mondta.

A szóvivő tájékoztatása szerint a fiatalabb nőt arra is rávette a gyanúsított férfi, hogy adja el lakását
és közösen vesznek majd újat, de a pénzt megtartotta magának. A férfi ellen a nyírbátori rendőrkapitányság csalás és okirattal való visszaélés miatt is nyomoz.

Az őrizetbe vettek többszörösen büntetett előéletűek, jelenleg kábítószerrel való visszaélés miatt is folyik ellenük eljárás. A rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásba helyezésüket a bíróságon. Fülöp Gergely megemlítette: a személyi szabadság megsértése miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak a nők fogva tartói.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását