2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elhunyt Farkas Antal

Elhunyt Farkas Antal Jászai Mari-díjas színész; a Vígszínház művészét életének 89. évében, péntek hajnalban érte a halál - tudatta a teátrum az MTI-vel.
2010. szeptember 24. péntek 14:14 - HírExtra
Farkas Antalt a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
"Utolsó szerepében, az Egy csók és más semmi című előadásunkban még megcsodálhattuk egyedülálló tehetségét, kacaghattunk jellegzetes humorán, mozdulatain, orgánumán. A Vígszínház társulata örökre a szívében őrzi felejthetetlen alakításait, kedvességét és emberszeretetét" - olvasható a színház méltatásában.

Farkas Antal 1922. január 1-jén született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön, a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1952-ben végezte el. Osztálytársai olyan kiváló színművészek voltak, mint Soós Imre, Váradi Hédi, Berek Kati vagy Psota Irén. A főiskola elvégzése után rögtön a Vígszínház - akkori nevén Magyar Néphadsereg Színháza - tagja lett.

A teátrum összegzése szerint Farkas Antal csaknem 60 éves vígszínházi tagsága alatt mintegy 200 produkcióban játszott. Emlékezetes alakítást nyújtott többek között a Rómeó és Júlia Capuletjeként, Molnár Ferenc Üvegcipőjének Őrmestereként vagy a Jó estét nyár, jó estét szerelem Kasznárjaként.
Farkas Antal a színházi előadások mellett számos tévé- és játékfilmben is szerepelt.

A magyar filmtörténet olyan kiemelkedő alkotásaiban játszott, mint a Körhinta, a Két félidő a pokolban, a Húsz óra, A kőszívű ember fiai, A tizedes meg a többiek, a Hideg napok vagy az Egri csillagok. 1996-ban Aase-díjat kapott, mellyel évről évre a legjobb epizódszereplőket jutalmazzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását