2024. március 29. - Auguszta

UTE-FTC: Nyomozást kér az MSZP

Az MSZP azt kéri a belügyminisztertől, hogy a rendőrség bűncselekmény gyanújával folytasson nyomozást a múlt heti Ferencváros-Újpest mérkőzésen történtek miatt, és majd a bíróság döntse el, kíván-e példát statuálni.
2010. szeptember 19. vasárnap 22:28 - HírExtra
Harangozó Tamás szocialista politikus szerint nem normális, hogy a futballstadionok környékén élőknek rettegniük kell a mérkőzések miatt. Ennek véget kell vetni - szögezte le.

Hangsúlyozta: a futballhuliganizmus visszaszorításának jogszabályi feltételei most is adottak, az ehhez szükséges törvénymódosításokat az előző kormány idején fogadta el a parlament. A szocialista politikus Tarlós Istvánnak azt üzente, hogy mielőtt ígéreteket tesz, tájékozódjon a valós helyzetről. Felidézte: 2009-ben a közrendvédelmi csomag részeként módosította az Országgyűlés a sporttörvényt, a fokozatosság jegyében, megteremtve annak a lehetőségét, hogy legyen névre szóló jegy, szurkolói kártya, beléptető rendszer vagy lehetőség a szurkolói csomagok átvizsgálására.

Hozzátette: ezek lehetőségként adottak a kluboknak, kivéve a kiemelt a kiemelten kockázatos sporteseményeket, ahol a mostani törvény szerint is kötelező ezeket a szabályokat alkalmazni.
Harangozó Tamás kitért arra: a törvény ezzel párhuzamosan megteremti annak a lehetőségét, hogy a kitiltott, eltiltott szurkolókat távol tartsák a meccsektől.

Fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a jelenlegi szabályok szerint ha a rendőrség úgy ítéli meg, hogy a sportrendezvény biztosítása nem megfelelő, akkor akár a mérkőzés előtt, akár közben is bármikor elrendelheti leállítását, zártkörűvé nyilvánítását vagy a szurkolói létszám korlátozását.

Harangozó Tamás ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet arra, hogy a büntető törvénykönyvet 2008-ban már szigorították, a garázdaság kiegészült a nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal, amelyért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A módosítás másik fele az volt, hogy a rendezvény szervezőinek jogszerű rendészeti intézkedéseivel szembeszegülők is bűncselekményt követnek el - idézte fel.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje pénteken nyilatkozott arról, hogy a magyar labdarúgásban tapasztalt szurkolói vandalizmust a klubok önerőből nem tudják felszámolni, ehhez szigorúbb törvényekre és példastatuálásra van szükség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását