2024. április 20. - Tivadar

Keveházi: önkéntes átvilágítás

A Magyar Nemzeti Balett igazgatója, Keveházi Gábor pénteken írásban kérte személye mindenre kiterjedő teljes átvilágítását Horváth Ádámtól, a Magyar Állami Operaházhoz kinevezett miniszteri biztostól.
2010. szeptember 17. péntek 13:38 - HírExtra
Mint Keveházi Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében fogalmaz: "az operaház miniszteri biztosánál írásban kértem mindenre kiterjedő teljes átvilágításomat, továbbá mint az operaház balettigazgatója javasolom és ezennel nyilvánosan megkérem Horváth Ádám miniszteri biztos urat, hogy Harangozó Gyula volt balettigazgató balettigazgatói megbízatásának teljes időszakára eső átvilágítását kezdeményezze és indítsa el".

Keveházi Gábor hangsúlyozta: a miniszteri biztosi poszt egyik várományosaként feltűnt Harangozó Gyula - 1995 és 2005 között budapesti, azóta pedig bécsi balettigazgató - személyét érintő, anyagi visszaéléseket megfogalmazó nyilatkozatai semmilyen pontban, állításban nem felelnek meg a valóságnak, igazságalapjuk nincs.

Kiemelte: a személyét érintő minden elhangzott és megjelent kijelentéssel kapcsolatban Harangozó Gyulának bíróság előtt kell felelnie.

A balettigazgatói posztra szeptember elsejétől újabb öt évre kinevezett Keveházi Gábor első rendű fontosságúnak tartja, hogy a balettegyüttesben munkáját nyugodt, tisztázott körülmények között, zavaró elemektől és tényektől mentesen folytathassa - olvasható a közleményben.

Harangozó Gyula - akinek személye korábban a miniszteri biztosi poszt várományosaként is szóba került - csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy elvállalta a Magyar Állami Operaház gazdasági-pénzügyi, művészi és működési tevékenységét átvilágító bizottság vezetését, de kinevezési okmányát még nem vette át. Mint fogalmazott, a munkában akkor lesz ismét tevékeny, amikor annak a két, Keveházi Gábor balettigazgatóhoz köthető szerződésnek a vizsgálata lezárul, amelyet első ténykedésekor, még augusztusban feltárt.

Harangozó Gyula csütörtökön arról is beszámolt, hogy az ellene összegyűjtött kifogások miatt saját átvilágítását kérte a szaktárca kulturális államtitkárságától.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását