2024. április 20. - Tivadar
Vagy a valaha volt egyik legmocskosabb kampány, vagy a valaha volt egyik legmocskosabb pártmutyi folyik Csepelen. Esetleg mindkettő.
2010. szeptember 15. szerda 12:45 - Gedei Szilárd
Mint arról korábban a HírExtra is beszámolt, Csepelen ügy van. Mégpedig "lakásmutyi"-ügy.

A félreértések elkerülése végett: nem mi hívjuk így, hanem a Németh Szilárd polgármesterjelölt nevével fémjelzett helyi Fidesz, akik a botrány újabb fejezetében ezúttal személyes adatokkal való visszaéléssel gyanúsítják Szenteczky János szocialista polgármesterjelöltet.

Korábbi cikkünkben már kitértünk arra, hogy a jelenlegi szocialista polgármester, Tóth Mihály és az őszi önkormányzati választások szocialista indulója, Szenteczky János is részese volt a kerület önkormányzati lakásait érintő csalássorozatnak - legalábbis a helyi Fidesz szerint. Némethék szerint több esetben, összesen mintegy 35 millió forintos kárt okozva adtak el önkormányzati lakásokat jóval a piaci ár alatt. A kedvezményezettek között ráadásul olyanok is voltak, akik nem is lettek volna jogosultak igénybe venni Szenteczkyék segítségét.

Levelét megírta


Fidesz: törvénysértés!
"A Fidesz-KDNP csepeli frakciója megdöbbenve értesült arról, hogy több olyan család is fenyegetőző levelet kapott, akik az elmúlt években törvényesen vásárolták meg kerületünkben
önkormányzati bérlakásukat.
A levelet Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelölt nevében, az ő aláírásával, névre szólóan dobták a postaládákba. A megvásárolt önkormányzati lakások vevőinek nevét éstovábbi személyes adataikat az önkormányzati tulajdonú CSEVAK Zrt. (a törvény szerint!) titkosan kell kezelje. Gyanúnk szerint a címzettek kiválasztásában mégis felhasználtákezeket a CSEVAK Zrt. és a csepeli önkormányzat által kezelt személyes adatokat" - áll a csepeli Fidesz szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.
Szenteczky most a csepelei lakásvásárlóknak küldött névre szóló levelet, melyben kikelt a fideszes vádak ellen, s jogi elégtételt helyezett kilátásba. Ez a levél csapta ki a biztosítékot Németh Szilárdéknál, szerintük ugyanis Szenteczky azzal, hogy volt lakásvásárlóknak küldte a levelet, visszaélt azok adataival.

Szenteczky megkeresésünkre elmondta, visszaélésről szó sincs. A szocialista politikus arról beszélt a HírExtrának, hogy úgy szerezte meg az adatokat, ahogy bármelyik csepeli lakos bármikor megszerezhetné.

"Csak azt tettem, amit megtehet bármely magyar állampolgár, nevezetesen adatokat kértem ki a vagyonkezelőtől írásban, a szükséges formanyotványok kitöltésével. Ezeket az adatokat használtam fel akkor, amikor a lakástulajdonosoknak levelet küldtem, nem éltem tehát vissza semmivel" - állította a szocialista politikus.

Fideszes össztűz


Mellélőtt volna a Fidesz? Szenteczky szerint aligha. A polgármesterjelölt az egész ellene irányuló támadást - a "lakásmutyi"-ügy kirobbantásától kezdve a hiányzó papírok számonkérésén át a mostani gyanúsítgatásig - a Fidesz-kampány tudatos részének tartja.

"Ez egy túlzásba vitt politikai támadás, amit tavasz óta folytat ellenem a Fidesz. Akkor tettek feljelentést ellenem, nem sokkal később pedig az ügyészség fordult az önkormányzathoz, bekérve és megkapva azokat az adatokat, melyekre szüksége volt. A mai napog nem történt hivatalosan semmi az ügyben, nem kérték az iratok kiegészítését, sem szóban, sem írásban" - mondta Szenteczky, s nem győzte hangsúlyozni, hogy azok az ügyek, melyeket a Fidesz "lakásmutyiként" poróbál beállítani, a vonatkozó jogszabályok és helyi rendeletek értelmében kerültek megvalósításra. Háromszáz ilyen lakásvásárlásról beszélt.

A szocialista polgármesterjelölt egyébként nem örült portálunk megkeresésének, mert mint mondta azok, akik mostanában megkeresik, arra kíváncsiak a legkevésbé, ami valójában történt, történik Csepelen. Szenteczky elmondása szerint többször hívták már nyílt vitára Németh Szilárdékat, azzal a szándékkal, hogy a botrányok közben a választók a pártok programjait is megismerhessék.

Tényleg, mi történik valójában Csepelen?

A szocialisták szerint a csepeli Fidesz szoros versenyre számít az október harmadikai önkormányzati választáson, ezért ellenfelük gyengítése érdekében támadják Szenteczkyt. A Fidesz szerint azonban nem támadásról, hanem egy komoly csalási ügy felgöngyölítéséről van szó.

A Fidesz-MSZP háborútól megcsömörlött kerületi választópolgárok számára jegyeznénk meg: a csepeli polgármesteri székéért egy harmadik induló, a jobbikos Pákozdi József is harcba száll.

Hármójuk közül kell tehát választani.

Vagyis nem kell, csak lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sugargirl27
2010. szeptember 16. 16:22
"Tényleg, mi történik valójában Csepelen?"

Micsoda fordulat! Nemcsak gáz, de gyöngéden előkészített kampánybekezdést vezet be a fullártatlan jobbikosnak. (A Fidesz-MSZP háborútól megcsömörlött kerületi választópolgárok számára jegyeznénk meg: a csepeli polgármesteri székéért egy harmadik induló, a jobbikos Pákozdi József is harcba száll.)
grat
megmondom
2010. szeptember 15. 18:54
na de komolyan. szerintetek melyik az a kerület, ahol nem voltak az elmúlt húsz évben ilyen gyanús ügyek? és közel sem csak a szocik voltak ám benne.
megmondom
2010. szeptember 15. 18:48
lehet. bár az is igaz, hogy kibírni ezt az erkölcsi fertôt, amit politikának neveznek... jól jön hozzá az alkohol.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását