2024. március 29. - Auguszta

A tudományos csaláson alapuló víruskampány

H1N1, sertésinfluenza, pandémia. Fogalmak, melyekkel az elmúlt egy évben a lakosságot naponta bombázták. Az agresszív oltási kampány ellenére, Magyarországon voltak olyan szakemberek, akik kétellyel fogadták a híreket.
2010. szeptember 12. vasárnap 17:15 - Fontos Erzsébet
A mutáns géncserélő
Világjárványt is okozhat - állítja az "új" influenzavírusról az Egészségügyi Világszervezet. Azért veszélyes ez az influenza típus, mert gyakran okoz súlyos szövődményt, és a vírus könnyen mutálódik, gyorsan alakítja génszerkezetét. Az "A" vírus ugyanis képes egy meghökkentő dologra: géncserét tud végrehajtani más fajok influenza "A" vírusaival.

www.hazipatika.com
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pusztító halált vizionált és világjárványt hirdetett. A kormányok óriási mennyiségű oltóanyagot halmoztak fel, hogy a halált hozó kortól megmentsék az embereket.

Dr.Lenkei Gábor, a Jog az Egészséghez Egyesület elnöke:


"A vészjóslással kapcsolatban számos probléma volt . Megalapozatlannak tűnt a gondolat, miszerint súlyos és pusztító erejű járvány tizedeli meg civilizációnkat. Már első benyomásaim alapján is kijelentettem, hogy a hisztériakeltés előszelét érezhetjük a kijelentések mögött. "

Tisztázatlan mellékhatások

Dr. Keszthelyi Gyula, háziorvos:

Az új oltóanyagnál a gyerekek körében a próbaoltások kifejezett szakmai nyomásra történtek. A terhes nőkön a tavalyi oltási kampány előtt senki sem tesztelte a készítményt.

A média készségesen felkarolta a vírusról szóló információkat. A különféle médiacsatornákon sokat nyilatkozott az egészségügyi miniszter és a tisztifőorvos, akik szintén azt sulykolták a köztudatba, hogy a lakosságnak feltétlenül be kell oltatnia magát. Az orvosokra hatalmas nyomás nehezedett, így megnehezítve az objektív döntéshozatalt.

A szakembernek nehéz egy feltüzelt közhangulattal szemben józanul, higgadt érveket képviselni.

Csalások sorozata

Dr.Lenkei az objektív döntés fontosságáról is beszélt:

„A világban negatív tömeghangulatot gerjesztettek. Emellett a hivatalos egészségügyi szervek kényszernyomást gyakoroltak a háziorvosokra. Ezért fontos, hogy közzétegyük a „Felesleges hisztériakeltés? Higgadtan és tudományosan a H1N1vírusról és védőoltásról” elnevezésű közleményünket. A dokumentumnak az a célja, hogy az állampolgárok ne felelőtlen hangulatkeltés áldozataként, hanem racionális tények alapján döntsenek arról, hogy valaha igénybe veszik-e az új készítményt.”

Egyre több információ lát napvilágot arról, hogy a nagy gyógyszergyártók idézték elő a világjárványhoz kapcsolódó pánikot. A British Medical Journal közzétett egy tanulmányt, melyben elemzik, hogy a H1N1 víruskampány tudományos értelemben csalásnak minősíthető. Az említett publikálással egyidejűleg megjelent egy brit, EP képviselő összefoglaló tanulmánya, melyben állítja, hogy az egészségügyi kormányzatok a gyógyszeripari cégek és a WHO nyomására cselekedtek.”

Nick van Ruiten, egészségügyi szakértő, Belgium

„.Az állam részéről sokkal nagyobb átláthatóságra van szükség. Jelentős tényező, hogy a kormány mire költi az adófizetők pénzét. Remélem az emberek és a politikailag hatalmon levők, a jövőben kivizsgálják, hogy kiknek az érdeke fűződik egy ilyen állapot létrehozásához.”

A Lenkei-féle jogi csapások


A kormány egyes pénzforrásokat elherdált és felelőtlenül bánt a közpénzekkel. A Jog az Egészséghez Egyesület hűtlen kezelés vádjának gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen feljelentést nyújt be a nyomozóhatóságokhoz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását