2024. április 25. - Márk

Filmcsillagokból lesz rendező?

Rendezőként debütálhat három hollywoodi filmcsillag egy női magazin jóvoltából: Jessica Biel, Eva Mendes és Rachel Weisz a Glamour Magazine felkérésére vágtak bele első rövidfilmjük elkészítésébe.
2010. szeptember 11. szombat 07:49 - HírExtra
A Glamour Reel Moments című program keretében megvalósuló rövidfilmek forgatókönyvei az olvasók történetei alapján készültek. Ezrével érkeztek a lap felhívására olyan személyes történetek, amelyek valamilyen jó cselekedetről szóltak, a vállalkozás szponzorcége - a Hyundai - ugyanis ezt a témát választotta. A szervezők végül három filmötletre szűkítették le a kört - különös tekintettel a megvalósíthatóságra.

Biel és Mendes már le is forgatták az általuk kiszemelt sztorikat. Weisz pedig szeptemberben fejezi be a sajátját.

Mendes, aki California Romanza címmel készítette el rövidfilmjét, inspirálónak nevezte a lehetőséget, mert - ahogy fogalmazott - nem is gondolta volna, hogy meg tudja csinálni. Eddigi pályafutása legsikeresebb munkájaként gondol rá - fűzte hozzá.

A Glamour Reel Moments programot azzal a céllal indították útjára öt évvel ezelőtt, hogy bátorítsák a női filmrendezőket, és valódi nőkről szóló produkciók szülessenek.

A Freestyle produkciós cég közreműködésével készült rövidfilmeket októberben Los Angelesben mutatják be. A korábbi évek rövidfilmjei - amelyek rendezői között Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Demi Moore és Dakota Fanning is szerepelt - számos filmfesztiválon bemutatkoztak, köztük a Sundance-en és a Tribecán is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását