2024. április 20. - Tivadar

Az ÁNTSZ a következő csontváz

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az ÁNTSZ-laborok privatizációjának ügye is egy "csontváz" az egészségügy területén; Szócska Miklós az ügyben feljelentést tett.
2010. szeptember 9. csütörtök 15:54 - HírExtra
A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára az MTI megkeresésére a Heti Válasz csütörtöki cikkére reagált, melyben a lap kifejtette: milliárdos nyereségre tettek szert az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) laboratóriumhálózatának privatizálásánál.

Szócska Miklós minden fellelhető dokumentumot átadott a hatóságnak és a nemzeti nyomozó hatóságnál hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tett szerdán - közölte a tárca.

"A szakma és a közvélemény elvárása, hogy tisztán lássuk, hogyan történt a tisztiorvosi laborhálózat 2005 óta végbement privatizációja. Nagyon jelentős ügyről van szó, így szükség van a teljes transzparenciára az egészségügyben" - hangsúlyozta az államtitkár.

A Heti Válasz csütörtökön megjelent számában azt írta, hogy mintegy másfél milliárd forint felárral adták tovább az ÁNTSZ laboratóriumhálózatát, amelyen az egészségügyi hatóság korábban mindössze 48 millió forintért adott túl.

Mint hozzátette, az állam által alkalmazott szakértők saját üzleti köreiknek játszották át a hálózatot. A hetilap kiemelte, hogy az általuk felfedett ügyben az egészségügyi államtitkárság most zárja le a vizsgálatot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását