2024. április 24. - György

Geszti ismét együttest alapít

Geszti Péter már a nyolcvanas években megalapozta hírnevét, de jelenleg az X-Faktor zsűrijében láthatjuk a legtöbbet. Az exrapper mesélt a sikerekről a hírnévről és legújabb tervéről is.
2010. szeptember 8. szerda 15:05 - HírExtra
 A kezdetek

„Az Első Emeletnek írt korai dalaim nagyjából egybeesnek az első reklámsikerekkel. Az első ami nagy feltűnést keltett, azt hiszem a Szolnoki Papírgyár reklámfilmje volt, amihez Berkes Gáborral írtunk egy dalszerűséget. Gabival egyébként sok nagylemeznyi dalt írtunk az Emeletnek. Olyan elképesztő sikerű reklám volt, hogy noha előtte a kutya nem akart odamenni dolgozni, utána sokszoros túljelentkezés volt."
 
"Mi úgy hívtuk akkor az ilyen stílusú zenét, hogy break, mert a rap szót még nem is ismertük. Egy tánc klip készült hozzá, amely a papír körül zajlott, és akkor újszerűnek számító slágerességével átütő siker lett. Ez volt az első feltűnő dolog, amit a reklám műfajában csináltam” – mesélte az X-Faktor zsűrije.

„Aki a médiában próbál boldogulni, hazudik ha azt mondja, hogy nem akar sztár lenni. Mindenki sztár akar lenni a saját közösségében. Ez a belülről jövő ambíció kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, és nem szabad szégyellni ezt a vágyat mások előtt sem, még ha – helytelenül – legtöbbször nagyképűségnek is tartják az emberek. „

„Nem tagadom én sem, hogy amikor már sok esztendeje írtam dalszövegeket az Első Emeletnek, egy idő után azt gondoltam, lehet, hogy én ezt jobban elő tudnám adni. A dal sokszor rólam szólt, és éppen ezért hitelesebb lehetne az én számból, még akkor is, ha nincs olyan jó hangom, mint az énekesnek. Én akartam az a sztár lenni, aki miatt sikítoznak a csajok, nem pedig a háttérember, vagy a műsorvezető, aki csak felkonferálja a nagy számot…”

Mindenki sztár akar lenni

„Amikor a Rapülőkkel ezt megkaptam, és egy időre én lettem az aktuális magyar popsztár, akkor nagyon jól esett lubickolni a vágyott népszerűségben” – mesélte Geszti, aki szerint a siker titka abban is rejlik, hogy a megfelelő célokat kell kitűzni.

„174 cm magas vagyok, az világos volt, hogy kosárlabda sztár nem lesz belőlem, sem olimpiai vízilabda bajnok, nem is erőltettem az élsportot soha. Amikor pedig kitört belőlem a vágy, hogy szeretnék színpadon zenélni, de egyértelmű volt, hogy közepesek a hangi adottságaim, megkerestem azt a műfajt, ami nekem jól áll, mint előadó, és ezért kezdtem el rappelni."

"Hiszem, hogy a legtöbb magyar előadó azért nem lesz sikeres, mert nem a megfelelő dalokat írják nekik, nem találják meg a saját stílusukat, műfajukat. Én mind a Rapülőknél, mind később a Jazz+Az-ban megtaláltam ezt, és ami ugyanilyen fontos volt, hogy remek emberekkel, zenészekkel, szakemberekkel dolgoztam együtt” – tette hozzá, a múltat felelevenítő exrapper.

Geszti Péter szerint fontos az időzítés és hogy az ember időben abba tudja hagyni a dolgokat. „Többnyire időben hagytam abba dolgokat, talán csak a Jazz+Az volt olyan az életemben, amit lehetett volna még folytatni” – mondta el Geszti, aki újabb terveket dédelget.

Elég volt!

„Elég hamar eljött az az idő, amikor úgy voltam vele, hogy köszi szépen, a sztárság megvolt. A népszerűség és a siker nem jár senkinek alanyi jogon, nem természetes, főleg itthon, ahol nagyon nehéz egy előadói pályát menedzselni hosszútávon. Tudatában lettem annak, hogy ez nem lesz mindig így. Belülről feldolgoztam előre, és végig gondoltam. Amikor jöttek a háttérmunkák, egyáltalán nem esett rosszul, hogy kevesebben kértek autogramot, vagy az új generációk számára nem én vagyok a meghatározó arc."
 
"Nem várom el senkitől, hogy felismerjen, azt meg végképp nem, hogy engem szeressen. Ez elég hamar a helyére került bennem, mint ahogy hamar eljött az ideje annak is, hogy ne az a fajta népszerűség érdekeljen, mint ami egykor a Rapülőkkel a nyakamba hullott. Egyre inkább az kezdett érdekelni, hogy az embereknek valóban jelentsen valamit, amit csinálok. Ne a személyem legyen csak aktuális és trendi, mert ez jórészt csak marketing. Hogy értéket kapjanak, ez sokkal fontosabb nekem. A népszerűség pedig ma már inkább körülmény, nem pedig cél” – mondta Geszti.

Végül némi szenzációt is elárult Péter: „Új együttest tervezek alapítani, s igazság szerint ilyen szemmel is nézem az X-faktor versenyzőit.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását