2024. március 29. - Auguszta

Harc az elődöntőbe jutásért

A magyar női vízilabda-válogatott 10-10-es döntetlent játszott a német csapattal a zágrábi Európa-bajnokság szombati játéknapján, s így a folytatásban az elődöntőbe jutásért játszhat.
2010. szeptember 4. szombat 17:13 - HírExtra
eredmény, B csoport, 3. forduló:

Magyarország-Németország 10-10 (3-4, 2-3, 1-1, 4-2)
---------------------------------------------------
a magyar góldobók: Kisteleki D. 5, Drávucz 4, Takács 1

A magyar együttes rögtön támadó szellemben lépett fel, s Takács Orsolya révén vezetést is szerzett (1-0). Az egyenlítés is elég gyorsan jött azonban, hogy aztán hosszú perceken át érintetlenek maradjanak a kapuk. A németek elébb azzal vétették magukat észre, hogy a center Bujka Barbarát kiütötték (vérző orral kászálódott ki a medencéből), majd háromszor is betaláltak, amire magyar részről Drávicz büntetőből és emberelőnyből született gólja volt a válasz (3-4).
Kisteleki Dóra dupla beköszöntőjével (5-4) ismét vezetett Petrovics Mátyás csapata, aztán megint fordult a kocka (5-7) a második negyedben. Kisteleki csökkentette a hátrányt a harmadik játékrészben (6-7), ám láthatóan nem ment a csapatnak, a támadójáték enyhén szólva is jócskán hagyott kívánnivalót maga után. Sajnos a védekezés is: az utolsó szünet előtt megint két góllal vezettek a németek (6-8).

A befejező nyolc percben Drávucz ötméteresből (7-8), majd átlövésből élesztette újjá a reményeket (8-9), a szintén négytalálatossá előlépő Kisteleki révén pedig sikerült utol is érni a riválist (9-9). Kevesebb mint négy perccel a vége előtt újfent átkerült a vezetés a németekhez (9-10), de emberelőnyből Kisteleki pattintott remekül (10-10).

Ez maradt a végeredmény, amivel a szombati ellenfelét megelőzte a B betűjelű négyesben a magyar válogatott, végső pozíciójáról azonban csak a később kezdődő spanyol-holland meccs határozott.

 A legjobb négy közé jutásért hétfőn 17:30 órakor a B csoport második helyezettje lesz az ellenfél.

 "Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz! - nyilatkozta a mérkőzést követően Petrovics Mátyás szövetségi kapitány. - Pocsékul játszottunk, erőtlenek, fegyelmezetlenek voltunk. Ugyanakkor felháborítónak tartom, hogy kiütik egyik játékosunkat, aki vérző arccal jön ki a vízből, s a bírók azt mondják: nem láttak semmit!"

A csoport másik szombati meccsén:

Hollandia-Spanyolország 8-7 (4-2, 3-1, 0-1, 1-3)

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 6 pont (33-26), 2. Spanyolország 6 (32-28), 3.

Magyarország 4, 4. Németország 1 

később:
A csoport:
Horvátország-Görögország 18 óra
Oroszország-Olaszország 19:30 óra

A legjobb négy közé jutásért hétfőn rendezik a keresztbejátszásos találkozót.
később:
Spanyolország-Hollandia 16:30 óra

A csoport:

Horvátország-Görögország 18 óra
Oroszország-Olaszország 19:30 óra

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását