2019. november 15. - Albert, Lipót

Húsz méteres lett a sörkorsótorony

Húsz méter magas söröskorsótorony épül a héten Szegeden; a Torony elnevezésű projekt az egyik helyi rádió kezdeményezése, mellyel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatását tűzték ki célul - jelentették be a szervezők hétfői sajtótájékoztatójukon.
2010. augusztus 16. hétfő 21:15 - HírExtra
Habuczki Tamás ötletgazda, a Rádió Plusz munkatársa elmondta: az elsődleges cél az volt, hogy az embereket egy olyan nemes kezdeményezés mellé állítsák, mely a jótékonyság mellett még szórakoztató is.

A legmagasabb söröskorsótorony világrekord lesz, hiszen ilyen építmény még sehol nem készült. A szegedi szervezők húsz méter magasra tervezik összerakni a műanyag korsókat.
A rakparton, a rondellánál épül meg a torony váza, mely mellé a korsókat helyezik el a szegedi grillfesztivál látogatói. Minden korsó virtuális forintot” jelent, mely a szerdán induló és szombaton záruló kezdeményezést követően valóságos pénzzé változik.

A szerkezet felállítását egy építőipari cég vállalta el és tervezte meg statikus mérnökök segítségével. A hét emelet magas alumínium vázhoz speciálisan rögzített torony, a vendégek félliteres műanyag korsóiból épül fel. Az építésben a szegedi tűzoltóság is segít.

Mint Habuczki Tamás elmondta, azért gondoltak az alapítványra, mert az egyik legfontosabb feladatot látják el a dél-alföldi régióban. A három és fél megyéből – Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része – álló területről tavaly 1300 hívás futott be az újszülöttmentő ügyeletéhez.

Pintér Sándor, az alapítvány elnöke elmondta: az életveszélyben levő csecsemők megmentésén dolgoznak. A kicsikre elsősorban az oxigénhiány veszélyes, így az életben tartás mellett a súlyos károsodás megelőzése is feladat. Az alapítványnak évi húszmillió forintot kell összegyűjtenie az üzemeltetéshez, hiszen az államtól csupán a működési költség 70 százalékát kapják meg.

A mentési szám a második legmagasabb az országban, az ellátandó területben pedig ők az elsők.

A rekord mellett egy játékkereskedés vállalta, hogy a torony súlyával megegyező súlyú játékcsomagot juttat el az Újszegedi Gyermekkórháznak.

A Rádió Plusz pedig árverést is indított: csütörtökig lehet licitálni a torony hivatalos pólójára, melyen a támogatók mellett számos szegedi kötődésű híresség, többek között Király Levente, Juronics Tamás, Lékó Péter, Katzirz Dávid és Dolhai Attila aláírása is megtalálható.

Az árverésből befolyt összeg is teljes egészében az Újszülött Életmentő Alapítvány számlájára kerül.

A kezdeményezés honlapján a www.atorony.hu-n az építmény aktuális magasságát és a licit állását is folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását