2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az elsüllyedt hajóra emlékeznek

Az Atlanti-óceánon jéghegynek ütközött Titanic útvonalát járja végig két év múlva egy tengerjáró, fedélzetén az áldozatok hozzátartozóival.
2010. augusztus 15. vasárnap 15:59 - HírExtra
A hajó a katasztrófa századik évfordulóján, 2012. április 14-én jut el arra a helyre, ahol a Titanic elsüllyedt.

A Balmoral tengerjáró, amely az „elsüllyeszthetetlennek” tartott utasszállító pontos útvonalát követi, 2012. április 12-én indul az Anglia déli partjainál található Southamptonból, majd kiköt az észak-franciaországi Cherbourg-ban és a dél-írországi Cobhban – közölte az expedíciót szervező Miles Morgan Travel brit utazásszervező cég.

A Balmoral ezután az Atlanti-óceán északi részében halad tovább, és 2012. április 15-re virradó éjszaka éri el azt a helyet, ahol a Titanic nekiütközött egy jéghegynek, és 1500 utasával hullámsírba süllyedt.

Az áldozatokról külön szertartáson emlékeznek meg pontosan a hajóroncs felett, amely 8 kilométeres mélységben nyugszik a tengerfenéken. A hajó ezután folytatja útját New Yorkba.
Az utasok között az áldozatok és túlélők több hozzátartozója van, közöttük Jane Allen. „Azért foglaltunk helyet, hogy megemlékezzünk rokonunkról, Thomas Pearsről, aki a Titanicon halt meg. Az özvegye túlélte” – mondta.

Philip Littlejohn, a hajótörést túlélő Alexander James Littlejohn unokája, szintén részt vesz az utazáson. „A nagyapám biztosan büszke lenne rá, hogy a történetében a Balmoral utasai is osztoznak. Nagyon megható lesz a roncs felett állni, ahová 2001-ben lemerültem, és amelyet a nagyapám a 13. számú mentőcsónakon hagyott el”- írta a férfi az utazásszervező cég honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását