2024. április 23. - Béla

Nagy nevek a Sziget mai kínálatában

Public Image Limited (PiL) nevű zenekarával ma visszatér a Sziget fesztivál nagyszínpadára a punk "fenegyereke", Johnny Rotten és a brit elektronikus zene sztárja, a Faithless, a világzenei nagyszínpadon pedig az afrobeat irányzat egyik megteremtőjeként számon tartott nigériai dobos, Tony Allen lép fel.
2010. augusztus 12. csütörtök 08:43 - HírExtra
A szigetlakók a PiL és a fesztiválon már visszatérő vendégnek számító Faithless koncertje között a "ska-alapvetésnek" számító brit Specialst láthatják.

Prieger Zsolt, az Anima Sound System vezetője szerint az elektronikus tánczenét kedvelőknek érdemes meghallgatniuk a Simian Mobile Discót a Party Arénában, a modern hip-hop rajongóinak pedig semmiképpen sem szabad kihagyniuk az A38-Wan2 színpadon a Foreign Beggars délutáni koncertjét, amely "garantált megőrülés lesz uzsonnaidőben". Ugyanitt lép fel Kovács Kati és a Qualitons, majd este a Gorillaz Sound System és a Zagar.

A magyar könnyűzene élvonalából a fesztivál második napján ott lesz többek között a Barabás Lőrinc Eklektric, valamint a Péterfy Bori & Love Band. A világzenei nagyszínpadon pedig a Besh o droM képviseli a hazai színeket.

A modern kultúra tengerében külön kis szigetet jelent a népzenét és -táncot, kézműves és hagyományőrző eseményeket felvonultató Hungaricum falu, amely tavalyi debütálását követően idén az aratáshoz és a kenyérhez kapcsolódó programokkal várja a közönséget. Minden nap délután 2-kor indul az aratók menete, de lesznek sütési és mesterségbeli bemutatók, tánctanítás és "estvéli mulatság" is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását