2024. április 19. - Emma

Átadták az aquaparkot

Átadták a Baranyai élménykörút részeként épült a Orfűi Aquaparkot csütörtökön, a 3,2 milliárd forint összértékű, ebből 1,7 milliárd forint európai uniós forrással támogatott Baranyai élménykörút, Magyarország jelenlegi legnagyobb költségvetésű önkormányzati és civil kezdeményezésű turisztikai programja.
2010. augusztus 12. csütörtök 21:28 - HírExtra
A Pécsi-tó partján 1,3 milliárd forintból épült aquapark a Baranyai élménykörút névre keresztelt átfogó, a megye turisztikai vonzerejét növelő fejlesztés legnagyobb eleme, amelynek kivitelezője a ZÁÉV Zrt.

Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára szerint szükség van az ehhez hasonló fejlesztésekre, egymással versengő turisztikai beruházásokra, amelyek megteremtik további létesítmények létjogosultságát is. A politikus hangsúlyozta: a több projektből álló Baranyai élménykörút a kormány azon turisztikai elképzelését tükrözi, miszerint célszerű összefogni a fejlesztéseket.

Hargitai János (Fidesz-KDNP), az élménykörút orfűi beruházásaiban érdekelt Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke elmondta: a jövőbeli tervek között szerepel a fürdő egy részének téliesítése, valamint termálvízzel való ellátása, amit a közeli Magyarhertelendről ”hoznának”.

A Baranyai élménykörút fejlesztésnek öt eleme van: Mecseknádasdon úgynevezett rejtőzködő borfalu, a Pécset Orfűvel és Abaligettel összekötő, hamarosan elkészülő kerékpárút, Bikalon reneszánsz élménybirtok, Orfűn az aquapark és a vízi turisztikai központ. Utóbbi létesítmény-együttest három hete adták át, s kikötőt, csónakházat, öltözőépületet, a sportolókat és a sportolni vágyó turistákat kiszolgáló pihenőházat, továbbá egy foci- és egy rekortánborítású futópályát foglal magában.

Az élménykörút minden elemét már a turisztikai szezon kezdetére szerették volna átadni, az elmúlt hónapok szélsőséges időjárása azonban jelentősen hátráltatta az aqupark és a kerékpárút kivitelezését. A vízi élményparknál gondot jelentett az is, hogy kevésnek bizonyult a vízhozama annak a kútnak, amelyből a medencék feltöltését tervezték. A problémát a regionális vízmű segítségével oldották meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását