2024. április 25. - Márk

Tervszerűen halad a Mercedes gyár építése

A csapadékos időjárás ellenére a tervezett ütemben halad a kecskeméti Mercedes gyár építése, ahol szerdán kezdték meg az első energiatakarékos légtechnikai berendezések beépítését – tájékoztatta a helyszínen a sajtó képviselőit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. illetékes szakembere.
2010. augusztus 4. szerda 16:13 - HírExtra
. Markus Kuhnert, a kecskeméti gyár műszaki berendezéseinek beüzemeléséért felelős vezető elmondta: szerdán a 110 ezer négyzetmétert meghaladó alapterületű karosszéria üzem két légtechnikai berendezése közül az első kerül a helyére.

A stuttgarti székhelyű Siegle + Epple által gyártott, csúcstechnológiát képviselő elemekből 8 darab látja majd el a gyár – összesen mintegy 300 ezer négyzetméter alapterületű - csarnokainak szellőztetését.

Az egy óra alatt egyenként 80 ezer köbméternyi levegő megmozgatására képes szerkezetek igazi különlegessége azonban a takarékossága – hangsúlyozta a szakember, aki a gyár bejárását megelőző sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: "nem csak nagy, de az energiával is rendkívül hatékonyan gazdálkodó üzemet építünk".

Az eseményen elhangzott: a korszerű berendezések használatával a kecskeméti Mercedes gyár várhatóan közel 50 százalékos hőenergia- és 20 százalékot meghaladó villamos energia-megtakarításra lesz képes.

A 450 hektáron felépülő kecskeméti gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A tervek szerint a gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik és 2.500 alkalmazott dolgozik majd a gyárban, illetve a beszállítói körben további munkahelyeket teremt.

A kecskeméti gyárban 2012-től következő generációs kompakt gépjárművek, az A- és B-osztályú gépkocsik utódmodelljeinek gyártása folyik majd. A gyár a németországi rastatti telephellyel, a Daimler AG kompakt gépkocsikat gyártó központjával együttműködve állít elő majd személyautókat. A Mercedes-Benz mintegy 800 millió eurót ruház be az új gyárba, amelynek alapkövét 2009. október 16-án helyezték el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását