2024. április 25. - Márk

Sorsdöntő hajszínek

A nők rengetegszer változtatnak hajuk színén és a frizurájukon. Egyszerűen csak divatból teszik, vagy komolyabb oka is van? Megkérdeztük átalakuló művész sztárjainkat, hogy őket mi inspirálta.
2010. augusztus 1. vasárnap 15:59 - Kancsár Edina
Az idei frizuratrend a hosszú göndör fürtök és hullámok körül forog. Színek terén óriási a választék, hiszen most semmi sem tabu, ennek ellenére idén a szőke természetes árnyalatai a legdivatosabbak.

Érdekes, hogy a Hollywoodi sztárok egy része éppen most váltott szőkéről barnára. Sosem szabad elfelejteni, hogy a divat trendeknél sokkal fontosabb szempont, hogy úgy válasszunk hajszínt, hogy az passzoljon az egyéniségünkhöz.

Ha túllépünk a divaton, a hajszínváltás mögött általában mélyebb okok szoktak húzódni. Egy ilyen lépés mérföldkő szokott lenni, sokszor egy új élet kezdetét jelenti egy nő életében. Gondoljunk csak Carry Bradshaw-ra a Szex és New Yorkból...

Hazánkban sem ismeretlenenek a hajszínváltogató sztárok, ezért a HírExtra megkereste őket, hogy kiderítsük van-e mögöttes oka a váltásnak.

Dukai Reginát láthattuk már platina szőkén és sötét barnán is.

Jelenleg milyen színű a hajad?

Most majdnem, hogy a természetes hajszínem van, ami szőkés barna.

Régebben viszonylag gyakran változtattad a hajad színét és a hosszát is. Mi volt ennek az oka?

Sokszor azt írják rólam az újságírók, hogy a változtatásaim mögött valami magánéleti probléma húzódik, pedig ez az én esetemben egyáltalán nem igaz. Egyszerűen csak szeretem kipróbálni magam mindenféle hajszínnel és fazonnal.

Úgy gondolom, hogy ez sikerült is, hiszen voltam már vöröstől a platinaszőkéig minden, illetve volt három milliméteres és derékig érő hajam is. Én tényleg mindenféle hajat kipróbáltam már, de ez sosem azért volt, mert valami magánéleti válságban szenvedtem.

Mi inspirált akkor?


2010 tavaszi-nyári frizuratrend
Idén a fonott, zselézett, konty, 40-es vagy 70-es évek frizurája is rendkívül divatos. A fonott haj az idei év régi-új slágere lesz a fonott frizura, mely minden színű hajhoz jól áll. Lehet oldalt fonva vagy fejtetőre csavarva, a lényeg, hogy kislányos benyomást keltsen. Követve a tavalyi trendet a 40-es évek hullámai a tavaszi-nyári szezonban is folytatódnak. A loknik itt már erőteljesebbek és nagyobbak, mint a 70-es évek tengerpart ihlette „Beach“ hullámai. Félhosszú hajhoz a legideálisabb, s mindenképpen oldalválaszték szükséges a „filmsztár“ hatáshoz. Vörös rúzzsal párosítva igazi vamp hatást kelt! A 70-es évek divatja a hosszú hajúaknak ideális, hiszen nincs sok gond vele. A középen elválasztott haj simán vagy enyhén hullámosan is hordható. Nagyon természetes, és roppant egyszerű! Továbbra is divatos marad a zselézett frizura, mely lehet oldalra vagy hátra fésült is. A legegyszerűbben elkészíthető, s rohanós vagy lusta napokra ideális hajviselet!
Van úgy, hogy meglátom egy kedvenc sztáromat, vagy valakin egy jó hajat  az utcán, vagy megtalálom egy régi képemet és rájövök, hogy mennyivel jobb színe volt akkor a hajamnak. Ennyi elég, hogy elmenjek a fodrászhoz és változtassak a külsőmön. Most már azért próbálom lecsökkenteni ezeket a hirtelen váltásokat, mert nem tesznek jót a hajamnak, úgyhogy már jó ideje nem változtattam meg.

Van aki azért változtatja a haját, mert új életet akar kezdeni vagy meg akar újulni. Nálad húzódott ilyen ok a hajszínváltások mögött?

Én nem így gondolkodom. Annak, hogy az ember elmegy fodrászhoz, még nem kell, hogy komoly oka legyen. Én úgy gondolkodom, hogy mennyire jó lenne, ha az ember haja minden nap derékig visszanőne, mert akkor minden nap változtathatnám a frizurámat. Mostanában csak azért nem változtatom, mert féltem és azt szeretném, hogy egészséges legyen és megnőjön.

Egyébként melyik színt szeretted jobban: a szőkét vagy a barnát?


Ezt a szőkés barnát, ami most van, mert ez egy középút.

Kiszel Tündének sokáig barna volt a haja, de már jó ideje platina szőke.

Régebben sötét barna hajat viseltél, miért döntöttél úgy, hogy befesteted szőkére?

Szeretek megújulni és kipróbálni többféle hajszínt. Az eredeti hajszínem sötét barna, de voltam már gesztenye barna, vörös, melírozott, most pedig teljesen szőke. Szerintem kell tudni megújulni.

Mit szólt a környezeted az óriási változáshoz?

Mindenki azt mondja, hogy jól áll. Most úgy gondolom, hogy egy ideig biztosan szőke maradok, aztán ha megunom, majd megint más színre váltok.

Volt valaha magánéleti indíttatása a váltásnak?

Nem volt. Egy idő után mindig úgy érzem, hogy váltani kell és akkor megújulok.

Hogy érzed, változott valamit az életed azzal, hogy szőke lettél?


Annyit biztos, hogy mióta szőke vagyok sokkal többen bókolnak nekem. Ez egy feltűnő szín, amit mindenki észrevesz, de nem bánom. Összességében mondhatom, hogy megérte a váltás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását