2024. április 24. - György

Danubius: Az ORTT-nek fel kell bontania a szerződést az Advenióval!

A jogot mindenkinek be kell tartania, és mivel az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a parlament által felügyelt szerv, nincs ok arra, hogy a fenntartó ne kötelezze az ORTT-t a jogerős végzés betartására, vagyis a nyertes pályázókkal, az FM1-gyel illetve az Advenióval aláírt szerződés felmondására - mondta a Danubius Rádió magyarországi képviselője.
2010. július 14. szerda 21:59 - HírExtra
Arra a pályázatra, amelyet a Sláger és a Danubius amúgy jogosan nyert volna meg, a végül nyertesnek kimondott cégek érvénytelen pályázatot nyújtottak be - folytatta Michael McNutt.
A cég képviselője hivatkozott az Alkotmánybíróság 2006-os állásfoglalására, amely a parlamentet a médiatörvény módosítására kötelezte.

Eszerint olyan passzusnak kellett volna bekerülnie a joganyagba, amely világos útmutatást ad az ORTT-vel kapcsolatos keresetekben. Ennek elmaradása vezetett a jelenlegi helyzethez - tette hozzá Michael McNutt.

Kiemelte, hogy mind a Danubiust tulajdonló Mezzanine Capital Management nevű cég és a Sláger többségi tulajdonosa, az Emmis Communications nemzetközi fórumokon készül jogorvoslatot keresni.

Szerdán a Fővárosi Itélőtábla ítéletet hozott a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. és a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt. által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen indított perben.

Az ORTT az ítélet után kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy a bíróság elutasította a nyertes pályázókkal megkötött műsorszolgáltatási szerződések semmisségének megállapítását, azok haladéktalan felmondását, illetve az eredeti állapot helyreállítását. Elutasította a bíróság azt a kérelmet is, hogy az ORTT jogellenesen írta ki a pályázatot.
Az ORTT szerdai közleménye arra is kitért, hogy testületük abban az egy kérdésben, amelyben a bíróság a felperesek keresetének helyt adott, felülvizsgálati kérelemmel fordul a Legfelsőbb Bírósághoz.

A rádiókat képviselő ügyvédi iroda vezetője, Szecskay András szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy "a Danubius Rádió és a Sláger Rádió jogerősen pert nyert" az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellen.

A bíróság nem kötelezhette az ORTT-t a szerződések felmondására, de az indoklásokban megállapította, hogy - mivel a szerződést nem lehetett volna megkötni - a médiahatóságnak kötelessége felmondani az FM1-gyel és az Advenio Zrt.-vel kötött szerződéseket - értelmezte az ítéletet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását