2024. március 29. - Auguszta

IKSZ: értelmetlen a meleg menetelés

A KDNP ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) évek óta értelmetlennek és céltalannak tartja a homoszexuálisok "menetelését" - mondta Stágel Bence, az IKSZ elnökhelyettese szombaton az MTI-nek.
2010. július 10. szombat 20:05 - HírExtra
Jelentős rendőrségi biztosítás mellett, több ezer résztvevővel szombat délután tartották a meleg méltóság menetét a fővárosban.

A felvonuláson több közéleti személyiség és politikus is megjelent, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és felesége, az MSZP és a Lehet Más a Politika több parlamenti képviselője, valamint Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság volt elnöke.

A kereszténydemokrata politikus szerint azért értelmetlen a menetelés, mert a résztvevők évek során tett provokatív kijelentései és megnyilvánulásai a társadalom széles rétegeinek rosszallását vívták ki, s a homoszexuális szervezetek céljai "teljességgel zavarosak".

A Magyar Köztársaság alkotmányos védelemben részesíti valamennyi állampolgárát, és egyúttal a család és a házasság intézményét is védi. Akit alapjogaiban sértenek, a rendőrségen feljelentést tehet, a bíróságon keresettel élhet, illetve az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz beadványt intézhet - mutatott rá.

Az IKSZ értelmetlennek tartja a menetelést azért is, mert "a gyülekezési jog alapjoga mögé bújva", közterületen rendezik, ahol a résztvevők száma csaknem megegyezik a jelen lévő rendőrök számával. A homoszexuális szervezetek pedig "a nemzeti együttműködés nyilatkozatát lobogtatva" a rendőrség több millió forintos helyszíni biztosítását veszik igénybe.

Stágel Bence szerint a menetelésen a korábbi években a társadalom különböző csoportjai közt ellentétet szító, bukott politikusok próbálnak "kétes népszerűségre szert tenni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

milkyway
2010. július 11. 14:23
A társadalom széles rétegének (?) rosszallását vívták ki?... A skinheadekre gondolt Stágel Bence? A több milliós rendôrségi intézkedést nem a melegek miatt szükséges, hiszen ôk békésen sétáltak, hanem az ellentüntetôk miatt. Ha itthon is buzizás nélkül zajlana ez a fesztivál, akkor nem lenne szükség az óriási óvintézkedésre. A társadalom széles rétegének inkább a tojásdobálást kellene rosszallania, nem azt, ha valaki emberi jogainak hiányosságaira próbálja felhívni a figyelmet.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását