2024. március 29. - Auguszta

Ez bárhol elmenne! -speciális kerekek a Marsra

Az autók is megirigyelhetnék a Curiosity új marsjáró kerekeit; a NASA az újfajta kerekekkel próbálja elkerülni, hogy a szerkezet elődei sorsára jusson, és elakadjon. A NASA bejelentése szerint mérnökei és technikusai ezen a héten betoldották a kerekeket és új felfüggesztési rendszerrel látták el a robotot, amely ezáltal fontos lépéssel került közelebb a starthoz.
2010. július 3. szombat 10:40 - HírExtra
A Curiosity hat keréken mozog majd a vörös bolygó felszínén, a felfüggesztés az elődöknél - a Spiritnél és az Opportunitynál - is használt rocker-bogie nevű megoldás, annak azonban egy továbbfejlesztett változata.

A kerekek mindegyike saját motorral van felszerelve, az oldalsók még különálló motorokkal is bírnak a biztos irányítás érdekében. A NASA a következő hetekben a szerkezet mozgásrendszerét vizsgálják, és a Marson uralkodó körülmények szimulálásával tesztelik a robotot.

A Curiosity elődeinél fejlettebb marsjáró lesz, gyakorlatilag egy guruló laboratórium, amely a NASA tervei szerint 2011. november 25. és december 18. között indulhat útnak a Marsra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását