2024. március 28. - Gedeon, Johanna

VB-2010: Kassai a döntőre is esélyes lehet?

Kassai Viktorra is számít a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság további szakaszában; a szervezet kedden 19-re szűkítette a bírói keretet.
2010. június 29. kedd 21:27 - HírExtra
A "hazautazók" táborában ott van a két legnagyobb hibát elkövető bíró, az uruguayi Jorge Larrionda, aki a Németország-Anglia nyolcaddöntőn szabályos gólt nem adott meg, és az olasz Roberto Rosetti, aki lesgólt ítélt szabályosnak a negyeddöntőbe kerülésért rendezett Argentína-Mexikó mérkőzésen. Többek között elköszöntek a francia Stéphane Lannoy-tól, aki a brazil Luís Fabiano "dupla kezezését" nézte el az elefántcsontpartiak ellen, valamint a mali Koman Coulibalytól is, aki az amerikaiaktól vett el egy szabályos gólt a szlovénokkal szembeni csoportmérkőzésen.

Kassai Viktor segítőivel, Erős Gáborral és Vámos Tiborral eddig a Brazília-Koreai NDK (2-1) és az Uruguay-Mexikó (1-0) csoportmérkőzésen működött közre, a nyolcaddöntőben pedig a Ghána-Egyesült Államok (2-1) összecsapást vezette.
A bírói keret:
--------------
KASSAI VIKTOR, Ravsan Irmatov (üzbég), Nisimura Juicsi (japán), Halil Ibrahim al-Gamdi (szaúdi), Jerome Damon (dél-afrikai), Eddy Allen Maillet (Seychelles-szigeteki), Carlos Alberto Batres Gonzalez (guatemalai), Marco Antonio Rodriguez Moreno (mexikói), Benito Armando Archundia Tellez (mexikói), Carlos Simon (brazil), Hector Baldassi (argentin), Oscar Julian Ruiz Acosta (kolumbiai), Pablo Pozzo (chilei), Michael Hester (új-zélandi), Olegario Manuel Bartolo Benquerenca (portugál), Howard Webb (angol), Wolfgang Stark (német), Alberto Undiano (spanyol), Franck De Bleeckere (belga)

A "vakokat" hazaküldték


Nem vezet több mérkőzést a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon a kirívó, mérkőzés kimenetelét befolyásoló hibát elkövető uruguayi Jorge Larrionda és olasz Roberto Rosetti.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden hivatalos közleményben jelentette be az erre vonatkozó döntést.

Larrionda a vasárnapi német-angol nyolcaddöntő első félidejében 2-1-es német vezetésnél nem adta meg Frank Lampard teljesen szabályos gólját, mivel nem látta, hogy a labda több mint fél méterrel túljutott a gólvonalon. A találkozót 4-1-re nyerték a németek.

Olasz kollégája az ezt követő esti argentin-mexikói összecsapás első félidejében 0-0-s állásnál "juttatta" előnyhöz Diego Maradona együttesét azzal, hogy megadta Carlos Tévez fejesgólját, jóllehet a támadó az átadás pillanatában méteres lesen állt. Ezt a mérkőzést 3-1-re nyerte Argentína.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását