2024. március 29. - Auguszta

Nincs meglepetés, VB-összefoglaló

A hétfői napon a Hollandia - Szlovákia, valamint a Brazília - Chile összecsapásokat rendezték meg a dél-afrikai vébén. Csoda nem történt, de végre elkezdődött az igazi foci!
2010. június 29. kedd 06:50 - Telkes Árpád
Hollandia – Szlovákia: 2-1

Északi szomszédaink nem feküdtek ám csak úgy le! Mindenki azt várta, hogy a szlovák csapat beáll véddekezni és az esetleges kontrákra fognak építeni, hátha találnak egy gólt. Ezzel szemben minél többször szerettek volna az Oranje kapujához kerülni, bátor támadó focit játszottak tóték.

Azonban így is a mélyföldi válogatott szerzett vezetést, amivel nem is lett volna baj, az viszont minden várakozásnak ellent mondott, hogy a narancsmezes csapat ült rá az akkor 1-0-ás eredményre. Ez aztán meg is ölte a meccset az első félidőre.

A szünet után újult erővel vágtak neki a csapatok a játéknak, élvezhetőbbé vált a közdelem. A hollandok újabb gólt szereztek, amire a szlovákok nem tudtak válaszolni, végül az utolsó pillanatban szépített Vittek tizenegyesből.

Sokan mondják Robben mindig ugyanazt csinálja, azt azonban zseniálisan.

Brazília – Chile: 3-0

Szintén azt vártuk, hogy a chileiek inkább védekeznek és a kontrákra építenek. Ehhez képest támadófelfogású kőkemény és gyönyörű dél-amerikai parádét láthattunk. Élvezetes gyors játék, bár meglepően rossz passzok jellemezték mindkét csapat játékát az első félidőben.

A gyöngyörű fejesgól után – 2006 óta ez az első szögletből fejjel lőtt találata a brazil válogatottnak – hamar megszületett a második gól is, chilei védelmi hibából.

A derék andoki nép még itt sem adta fel és támadott, bár talán kisebb lelkesedéssel. Azonban veszélyesek voltak, lőttek kapufát, és a brazil kapust is megtornáztatták egyszer-kétszer.

A harmadik gólnál pedig újra megértettük, miért is szeretjük a brazil focit.

Gólgazdag, általában élvezetes játékot nyújtó nap volt a hétfői, ahol bár csodát egyik kis csapat sem tett, de talán mégis volt meglepetés. Minden gólt megadott a bírói gárda, ami az volt és még a leseket is igazán szép arányban találták el.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását