2024. április 23. - Béla
Egyre nagyobb a visszhangja a Vágó-ügynek, amit az is jelez, hogy Hajdú Péter indított egy csoportot a Facebook közösségi portálon, ahol támogatókat gyűjt a kvízmester számára.
2010. június 24. csütörtök 13:23 - Kancsár Edina
A HírExtra Molnár Gyulával készített a napokban interjút melyben a szocialista polgármester arról beszélt, jó lenne, ha egy hiteles, civil főpolgármester-jelölt mögé állna az MSZP és az LMP. Vágó István neve merült fel, mint lehetőség. Természetesen a kvízmestert is fölkerestük, aki nem zárkózott el a lehetőségtől, hogy induljon a városvezetésért. Az örök kritikus, Havas Henrik véleményét is kikértük az ügyben. Hajdú Péter sem nézi csöndben a történéseket, indított egy csoportot a Facebook közösségi portálon, ahol támogatókat gyűjt a kvízmester számára. A HírExtra felkeresett a Facebook csoportból öt közismert tagot.

Elsőként megkérdeztük Hajdú Pétert, hogy mi volt a célja ezzel a kezdeményezéssel.

Az apropót a ti cikketek adta, mert Vágó István kirakta az oldalára a vele készült interjút, amihez sokak mellett én is hozzászóltam. A végére odaírtam neki viccből, hogy létrehozok egy csoportot és ha összegyűlik kétezer tag, akkor induljon el. Áll az alku? Én nem politizálok, ezt a csoportot abszolút jópofaságból hoztam létre, de ennek ellenére egész sokan csatlakoztak már hozzá. Leszámítva az egy-két anyázó hozzászólást, tulajdonképpen csak pozitív megnyilvánulások vannak. Tehát nekem ezzel semmi célom nem volt és azt sem tudom, hogy István mennyire gondolja komolyan ezt az egészet, mert még nem beszéltem vele erről. Azt viszont látom, hogy szép számmal csatlakoznak a csoporthoz.

Szerinted sikerülhet neki?

Azt nem tudom, mint ahogy azt sem, hogy egyáltalán el akar-e indulni. Ez egy politikától teljesen független jópofa facebook-os játék volt a részemről, de nem bánom, hogy már a közbeszéd szintjére emelkedett. Egyébként Vágó István véleményem szerint egy abszolút vállalható, intelligens és hiteles jelölt lehetne, ha vállalná a jelöltséget.

A továbbiakban Eörsi Mátyás szdsz-es politikust faggattuk, hogy ő mi céllal csatlakozott a csoporthoz.

"Ez egy jó kérdés. A facebook alapvetően egy játék, de azért kijönnek belőle komoly dolgok. Itt van például a tűzijáték kapcsán létrejött csoport, ami úgy tűnik, hogy elérte a kormányt. Tehát ez egy jó dolog. Egyébként ahhoz is csatlakoztam. "

Ön mit vár ettől a kezdeményezéstől?

Ha jól értem olyan jelölten keresnek a szocialisták, aki mögött szélesebb támogatottságot lehet felállítani. Az LMP nyilván nem támogatna szocialista jelöltet, de el lehet képzelni, hogy találnak közös nevezőt, amire Vágó István szerintem tökéletesen alkalmas lenne. Amikor csatlakoztam ehhez a csoporthoz nem gondoltam, hogy ennek lehetnek következményei, de örömmel látom, hogy néha van értelme részt venni ezekben a "játékokban".

Rónai Egon műsorvezető véleményét is kikértük a témában, hiszen ő is szerepelt a támogatók között.

"Annak örülök, hogy olyan, mint ha felébredtek volna a civilek. Ez egy tréfásnak szánt gondolatból született, ami ugyan egy politikustól jött, bár nem politikai tartalommal. Lehetne ez egy olyan együttgondolkodás, ami kiforrhatná magát abban, hogy Vágó István igenis legyen jelölt. Civilek Vágó Istvánért mozgalom! Az a fontos, hogy valami olyan történik, ami ugyan nem politika ellenes, de politikán kívüli."

Örülnél neki, ha elérné a célját ez a csoport?

Azért örülnék neki, túl a személy kapcsolaton és barátságon, mert István egyik legfontosabb ismerve az intelligenciáján és a műveltségén kívül, hogy ő nem politikus. Ami ebben a kontextusban a legfontosabb.

Ihos József humorista is szerepelt a csoport tagjai között, és mi nem hagyhattuk ki, hogy megtudjuk mi Kató néni véleménye.

Mit vár ettől a csoporttól?

István mivel nagyon szellemes ember, szerintem szellemes megoldásokkal vezetné a várost. Másrészről a racionális érvek mellett, az érzelmes húrokat is meg tudná pengetni.

Ön szerint sikerülhet ez a kezdeményezés?

Ez a szavazókon múlik, de ezt nehéz megjósolni. De minden lehetséges ebben a világban. Ha mások is csatlakoznak, akkor előfordulhat, hogy sikerül. Ha István is vállalná, akkor komoly ellenfele lehetne a többi jelöltnek.

Végül Szolnoki Pétert, a BonBon együttes énekest kérdezgettük.

Mi a véleményed erről a csoportról?

Ez csak egy poén, hozzá is szóltam viccesen, hogy: Legyen ön is főpolgármester! Természetesen mélységesen tisztelem Vágó Istvánt, de ez az egész csak egy viccelődés, hiszen az egész oldal is egy vicc.

Mi azért reméljük, hogy nem csak egy jó vicc kerekedik ebből a történetből.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Tóth Mária
2010. június 24. 15:25
A Vágó az nagyszerű ötlet. Én örülök neki.
Vágóról mindenki tudja hogy kőkemény szadeszos, tehát garantált a bukás.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását