2024. április 24. - György

Azonnali megoldás az útvitában?

Kolozs András fővárosi szocialista politikus azonnal megnyittatná a Rákospalotai határutat, ezért pártja frakciója várhatóan a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi. A közgyűlés MSZP-frakciójának képviselője az MTI-nek adott keddi nyilatkozatában azt hangoztatta: van ésszerű és jó megoldás még akkor is, ha a használatba vétel körüli jogi helyzet bonyolult.
2010. június 15. kedd 15:46 - HírExtra
Az európai uniós támogatásból nemrég megépült Rákospalotai határutat azért zárták le, mert a főváros nem vette át üzemeltetésre. A Városháza arra hivatkozott, hogy a XV. és a XVI. kerületet is érintő út nem az önkormányzat tulajdona, hanem az államé (illetve a csömöri önkormányzaté). Utaltak arra is, hogy az elkészült létesítményt öt évig nem lehet elidegeníteni, mert ez az uniós támogatás feltétele volt.

Kolozs András szerint azonban a bürokrácia nem lehet akadálya annak, hogy az M0-s beruházás részeként elkészült utat a budapestiek végre használhassák. Mint mondta, az emberek, az adófizetők szempontjából teljesen mindegy, hogy az állam vagy az önkormányzat mely szerve látja el a több mint egymilliárd forintból megépített közút kezelését.

Bejelentette, előző nap határozati javaslatot nyújtott be a Fővárosi Közgyűlésnek. Ennek lényege, hogy a közutat a főváros "jogfenntartással" ideiglenes kezelésre és üzemeltetésre átveszi, és azonnali hatállyal megnyitja a forgalom előtt. Jelezte: az üzemeltetési feladatokról zajló tárgyalások és jogviták az út megnyitása után is folytatódhatnak.

Kolozs András közölte, arra kéri a közgyűlés valamennyi frakcióját, valamint Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármestert és helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét (SZDSZ), vegyenek részt a rendkívüli ülésen, és legyenek partnerek a javaslat elfogadásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

BP1949
2010. június 16. 11:08
Az út lezárása a legrosszabb döntés. Ésszerűtlen! A javaslat nagyon jó! Remélem mindenki - pártállástól függetlenül - támogatni fogja.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását