2024. április 24. - György

Reigl festmények Debrecenben

Megérkezett Debrecenbe a Franciaországban élő magyar származású festőművész, Reigl Judit életművét bemutató tárlat legértékesebb, 139 millió forintos biztosítási értékű darabja, amelyet szombaton helyeztek el a Modern és Kortárs Művészeti Központ (Modem) kiállítótermében.
2010. június 12. szombat 17:28 - HírExtra
A Hasonlíthatatlan gyönyör című, 1952-ben készült festményt a kiállítótérben történt 24 órás akklimatizálódást követően csomagolták ki a Modem munkatársai.

A művet több nemzetközi tárlaton is láthatta a közönség, közte 1954-ben Párizsban, amikor a szürrealizmus megalapítójaként ismert André Breton által szervezett tárlaton a festmény a kiállítás egyik központi darabja volt.

A 134 x 88 centiméteres olaj-vászon és kollázs technikával készült munkát egy párizsi magángyűjtőtől kölcsönzi a Modem a tárlatra. Reigl Judit festményét 500 ezer eurós összegre biztosították, amely mai árfolyamon számolva 139 millió forint.

A június 17-től szeptember 19-ig tartó kiállítás a Létezés ritmusa alcímet viseli. A Modemben 1300 négyzetméteren az egyik legjelentősebb magyar származású, ma is alkotó festőművész mintegy száz képe tekinthető majd meg, összefoglalva az eddigi egész életművét.

Az 1950 óta Franciaországban élő, idén 87 éves Reigl Judit alkotásainak nagy része már megérkezett a múzeumba, a kiállítás installálásához hozzákezdtek a központ munkatársai.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását