2024. március 29. - Auguszta

Alvó csecsemőkre rontott a londoni vérróka

London egyik legdrágább negyedében garázdálkodnak a vad rókák. A Koupparis-család alvó ikergyermekeire akkor támadt rá a nyitott ajtón az emeletre felsétált állat, amikor a szülők a tv-t nézték a nappaliban.
2010. június 8. kedd 14:59 - HírExtra
Egyre veszélyesebb hely Stoke Newington, Kelet London méregdrága családi házakkal teletűzdelt kertvárosi része. Legalábbis a helyiek erre következtetnek abból, hogy a minap egy jól megtermett róka látogatta meg a Koupparis-család alig kilenc hónapos ikreit a hálószobában. A 800 ezer fontos (kb. 260 millió forint), háromszintes családi ház hátsó kertre nyíló ajtaját a nagy meleg miatt hagyták nyitva a szülők, de már ezerszer is megbánták, hiszen amíg ők a nappaliban a tv-t nézték, a nyitott ajtón besétáló vad egyenesen az emeleti hálószobába ment. A családfő, Nick Koupparis és felesége Pauline csak a gyerekek sikoltására rohant fel a szobába, de már későn, a róka a kis Isabella fejecskéjét és Lola karját is megharapta. A csöppségeket azonnal kórházba szállították, állapotuk súlyos, de stabil.

„Borzalmas, hogy éppen a gyereket támadta meg az állat” – mondta az egyik szomszéd, Mr. Vilgur Pekcin. „Alig egy hete hozzám is bejött egy róka, miközben a tv-t néztem. Valószínűleg éheznek az állatok, ezért jönnek egyre közelebb a lakott területekhez, ahol több élelmet találnak.”

Stoke Newington egyébként London egyik felkapott környéke, ahol híres színészek, filmesek és tv-s személyiségek élnek. Az állategészségügyi hatóságok szerint a környéken még soha egyetlen komoly rókatámadás nem regisztráltak. Pedig a számítások szerint az angliai nagyvárosok környékén négyzetkilométerenként vagy húsz róka élhet.

A hatóságok képviselői sorra járták a környékbeli házakat és figyelmeztették a lakókat, hogy lehetőség szerint csukják be az ajtókat és gondosan zárják le a szemetes edényeket. A támadó rókát nem találták meg, de máris csapdákat állítottak fel, hogy a környéken garázdálkodó jószágok egy részét befogják.

Mindenesetre a lakók jó része felháborodott az eset miatt, mert – állítólag – már jóval korábban felhívták a hatóságok figyelmét a környéken szabadon garázdálkodó rókákra.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását