2024. április 23. - Béla

Felnőtt a gyerek, három éves a Petőfi

Úgy tűnik, beérett a gyümölcse a három éve elkezdett munkának a Petőfi rádiónál. Él és virul, koncertek tucatjait szervezi, részt vesz a nagy nyári fesztiválokon és nem csak a zenéről szól.
2010. június 1. kedd 16:19 - HírExtra
A harmadik szülinapját ünneplő MR2-Petőfi Rádió a műsorszolgáltatáson kívül is igen aktív. Immár rendszeresnek mondható turnéin mutatja be - határainkon innen és túl - a legkedveltebb hazai koncertzenekarokat és előadókat, és hasonló tematikával a nagyobb nyári fesztiválokon is jelen van.

Idén az MR2 színpadokon többek között fellép a Quimby, Péterfy Bori, a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, Irie Maffia, Heaven Street Seven, 30Y, Vad Fruttik és a Barabás Lőrinc Eklektric.

A születésnap alkalmából a rádió főszerkesztőjével, Dr. Csillag Jánossal beszélgetett a HírExtra.


Boldog születésnapot kívánunk az MR2 Petőfi rádiónak! Három éves az újjászervezett adó: beért a gyümölcse?


Igen, megérte megcsinálni.

Milyen pozitív tapasztalatokra emlékszik vissza?


Abszolút pozitív a hallgatók lelkesedése. A határon túli és országon belüli turnéinkon tapasztalható visszajelzés szintén nagyon pozitív élmény. De az általunk bemutatott előadóktól is rengeteg jó visszajelzést kaptunk és kapunk.

Sok olyan előadóról beszélhetünk, aki a Petőfi rádió hatékony segítségével vált ismertté a hazai hallgatóság számára?

Nyilvánvalóan vannak olyan előadók és zeneszámok, amelyek egyértelműen hozzánk köthetőek. A hazai média régi adóssága volt, hogy több száz olyan előadó és zeneszám volt, amik nem kaptak kellő nyilvánosságot. Ezt mi igyekeztünk megteremteni. Elmondhatom, hogy az országos zenei rádiók közül a legtöbbféle hazai előadótól a legtöbbféle számot mi játsszuk.

Milyen volumenű munkát jelent ez a napi szerkesztésben?


Folyamatos munkát jelent az, hogy fenntartsuk azt a színvonalat, amivel elindultunk és azokat a zeneszámokat válogassuk be, amik képviselik a hazai könnyűzenei élet sokszínűségét és előremutatását. Ugyanez vonatkozik természetesen a külföldi előadókra is. Van mit csinálnunk.

Mennyire játszik szerepet a reklámbevétel az MR2 gazdasági életében?

Az MR2 Szimfonikról
Az MR2 Szimfonik célja az egymáshoz ezer szállal kötődő könnyű- és komolyzene összekapcsolása. A felvételhez a zenei alapok megtartásával az MR Szimfonikusok szolgáltatnak zenei keretet - új összefüggésbe helyezve ezzel egy már ismert dalt, a Heaven Street Seven Ez a szerelem című slágerét. A dalt Oláh Dezső hangszerelte újra, az MR Szimfonikusokat Stephen D'Agostino vezényelte.

Forrás: mr2.hu
A Magyar Rádióban egységes reklámtevékenység zajlik, ezt a Kereskedelmi Igazgatóság végzi. A megrendelők sok esetben dedikálják reklámjaikat az adott rádiócsatornára, így van ez a Petőfi rádió esetében is. Nyilvánvalóan nem csak a reklámbevétel számít, de megkönnyíti a dolgunkat.

Milyen meglepetésekre számíthatnak a hallgatók a születésnap alkalmából?

Szülinapi ajándékunk az, hogy a nyolcas stúdióban készült Akusztik műsoraink mindegyikét elérhetővé tesszük weboldalunkon. Ezen kívül lesz egy hallgatói szavazatok alapján készült toplista, valamint este tíz órától kezdve egy válogatásműsor az Akusztik legsikerültebb zeneszámaiból.

Hogyan látja a rádió közeljövőjét?


Az összes fontosabb nyári fesztiválon jelen leszünk. A Volt, a Balaton Sound és a Sziget az, ahol hagyományosan megjelenünk saját színpaddal és előadókkal. Ezeken kívül idén a Fishing on Orfű fesztiválon is saját színpaddal jelentkezünk.

A nyáron túlmutató tervekről mit tudhatunk?

Tovább folytatódik az aktivitás, amit az elmúlt 3 évben csináltunk. Gondolok itt a válogatás CD-k kiadására, a vidéki turnékra, a jelentősebb fesztiválokra és erősödő online aktivitásunkra. Az MR2 Szimfonikot is meg szeretnék szervezni, ez lesz a távolabbi jövő nagy munkája.

A rádió hallgatottsági adatai mennyire tükrözik az induláskor kitűzött célokat?


Amikor mi elindultunk, a 18-39 éves korosztályt céloztuk meg. Örömmel látom, hogy az elmúlt három évben átstrukturálódott a Petőfi rádió hallgatottsága. A 18-39 éves hallgatók száma megduplázódott, a rádió részesedése pedig a 18-39 éves rádiózók között 2,5-szeresére emelkedett.

Elmondhatjuk tehát, hogy szépen növekedik a gyerek?

Igen, bár mi egy három éves felnőttnek szeretünk látszani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását