2024. április 25. - Márk

Már ácsolják a színpadot a Kossuth téren

A Parlament épülete előtt javában építik a színpadot a szombat délutáni ünnepi nagygyűlésre; a Fidesz-KDNP rendezvényének idejére forgalomkorlátozásokat vezettek be budapesti Kossuth Lajos téren.
2010. május 29. szombat 13:00 - HírExtra
Az Országház főbejárata előtti lépcsőkre épül a színpad, amelynek két oldalán székek sorakoznak, ahol majd a két frakció tagjai foglalnak helyet. A szónoki pulpituson, a már felállított mikrofon előtt az „Új kezdet napja” felirat olvasható - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Hatalmas reflektorok irányulnak több oldalról is a szónoki emelvényre, a Kossuth tér két oldalán hangszórókat, a Vértanúk terére, valamint az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe óriás kivetítőket helyeztek el.
A délután három órakor kezdődő nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. A szervezők a rendezvényre több tízezer embert várnak.

A nagygyűlés miatt a rendőrség 13.30 órától 19.00 óráig lezárja a Kossuth Lajos teret, a Vértanúk terét, az Alkotmány utcát, a Széchenyi felső rakpart Kossuth tér és Balaton utca közötti szakaszát, valamint a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között.

A 2-es villamosok 13.30 órától 18.00 óráig a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A 70-es, 78-as trolik és a 115-ös buszok ez idő alatt módosított útvonalon járnak majd.

A Kossuth tér környékén már kora reggel megállási tilalmat vezettek be, és a tiltás ellenére ott parkoló autókat a rendőrség elszállíttatja. A tér körül tucatnyi rendőrautó cirkál, de más rendezvények miatt, így a Magyarország-Németország barátságos labdarúgó-mérkőzés miatt is forgalomkorlátozások, illetve fokozott ellenőrzések vannak a fővárosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását