2024. március 29. - Auguszta

Vége a készültségnek a Körösökön

A Fekete-Körösön vasárnap éjszaka megszűnt az árvízvédelmi készültség, míg a Kettős-Körös vízszintje várhatóan hétfő este csökken az elsőfokú védelmi készültség alá - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az MTI-vel hétfőn.
2010. május 24. hétfő 13:01 - HírExtra
A tájékoztatás szerint még gyengén árad a Sebes- és a Hármas-Körös, valamint a Berettyó, de a vízoszlopok magassága nem éri el a védekezési szintet. A Tisza vízszintje Csongrádnál viszont meghaladja az 586 centimétert és tovább emelkedik, így a folyó visszaduzzasztó hatása tartósan érezhető lesz.

Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán továbbra is készültség van érvényben. Öt-öt területen első-, illetve másodfok mellett küzdenek az elöntések ellen.

A belvízzel elöntött területek nagysága 200 hektárral 12 330 hektárra csökkent, amelyből 5 880 hektár a vetés. A 16 szivattyútelep 24 óra alatt majdnem hárommillió köbméter vizet emelt át a befogadó folyókba és csatornákba.

Békés megye települései közül továbbra is hétben védekeznek első fokon a belvíz ellen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását