2019. április 22. - Csilla, Noémi

Befejezték a védekezést Edelényben

A Bódva apadásának és a csapadékmentes időszaknak köszönhetően több árvízi védekező egység is hazaindult, befejezte a munkát a Borsod megyei Edelényben.
2010. május 24. hétfő 22:31 - HírExtra
Az ózdi, a mezőkövesdi, a nyíregyházi tűzoltók, valamint az Alsó- és a Felső-tiszai vízügyi igazgatóságok munkatársai is hazatértek a borsodi településről, ahol napok óta dolgoztak a Bódva rekordvízállása miatt átázott töltéseken.

Molnár Oszkár, a település független polgármestere az MTI-nek a helyszínen azt mondta: jelenleg a szennyvízzel küzdenek, vélhetően az árhullám által megemelkedett talajvíz nyomja vissza az utcákba mindezt, több helyen megsérült a szennyvízhálózat.

Szippantós autókkal próbálják megoldani a problémát, több-kevesebb sikerrel. A Bódva vízszintje csökken, a korábban elöntött területeken továbbra is fertőtlenítenek. A gátak mentén figyelőszolgálatot tartanak fenn, mert a vízállás még mindig elég magas.

A város árvízkárosultjainak már hétfőn elkezdték kiosztani a kapott adományokat: tartós élelmiszert, fertőtlenítőt. Az ingatlanokban, épületekben, lakóházakban keletkezett károk mértékéről egyelőre nincs pontos adata, de a polgármester úgy fogalmazott: a Bódva által elöntött házak, porták állapota sok helyen tragikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását