2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Apad a Körös

Megkezdődött az apadás a Körösökön.
2010. május 23. vasárnap 14:52 - HírExtra
A Fekete-Körösön szombat délben elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget, sőt a folyón vasárnap este várhatóan megszűnik a védekezés - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint apad a Kettős-Körös is, ám hétfő reggelig továbbra is elsőfokú lesz a készültség a folyón. A Sebes- és a Hármas-Körös, valamint a Berettyó még gyengén árad, de sehol nincs elrendelve védekezés.

A Tisza vízszintje Csongrádnál 80 centiméterrel a készültségi szint alatt van, de folyamatosan árad, ezért visszaduzzasztó hatása tartósan érezhető lesz. Az igazgatóság mind a tíz belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, öt-öt terülten másod-, illetve első fok mellett védekeznek.

A belvízzel elöntött területek nagysága a megyében 1500 hektárral 12.530 hektárra csökkent, s a működő 16 szivattyútelep 24 óra alatt kétmillió köbméter vizet emelt át a befogadó folyókba és csatornákba.A települések közül továbbra is hétben van érvényben a legalacsonyabb szintű belvízvédelmi készültség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását