2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Árad a Tisza!

Két tiszai árvízvédelmi szakaszon másodfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte a szervezet vezetője szombaton
2010. május 22. szombat 15:19 - HírExtra
A Tisza szombat hajnalban Vásárosnaménynál tetőzött, felette apad, alatta még árad. A védvonalakon Szabolcsveresmartig másodfokú, Vásárosnaményig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben - mondta Bodnár Gáspár. Tájékoztatása szerint tovább csökkent a vízszint a Túron: a Tisza mellékfolyójának mentén jelenleg másodfokú riasztás keretében védekeznek, a Szamoson és a Krasznán elsőfokú árvízvédelmi készültséget tartanak fenn.

Utóbbi folyó - az előrejelzés szerint - másodfok közelében tetőzhet. Bodnár Gáspár elmondta: pénteken a Lónyay-főcsatorna alsó szakaszán másodfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget, mivel a főcsatorna vízszintje lassan, de folyamatosan emelkedik, teljes hosszában ez a készültség van érvényben. Hozzátette: a szervezet 224 kilométer hosszú védvonalon másod-, 233 kilométer hosszban pedig elsőfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn.

A nyíregyházi vízügyi szervezet vezetője beszámolt arról is, hogy nincs jelentős változás a belvízi helyzetben, továbbra is csaknem 22 ezer hektár van elöntve. Hét belvízvédelmi szakaszon másod-, egy szakaszon pedig elsőfokú belvízvédelmi készültség van. Az elmúlt 24 órában 15 szivattyútelep működött, amelyek másodpercenként mintegy 35 ezer liter belvizet emeltek át a befogadó vízfolyásokba, így a szivattyúzott vízmennyiség meghaladta a 3 millió köbmétert - közölte Bodnár Gáspár.

A megyében összesen tizennégy önkormányzat és két vízgazdálkodási társulás tart fenn valamilyen belvízvédelmi készültséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását