2024. április 19. - Emma

Átvágják a gátat Edelénynél

A Borsod megyei Edelénytől mintegy hat kilométerre, Dusnokpuszta térségében átvágják a gátat a Bódva rendkívül magas vízállása miatt - erről Pintér Sándor leendő belügyminisztert tájékoztatta Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere a városban szerdán.
2010. május 19. szerda 13:34 - HírExtra
Pintér Sándor a borsodi településen tájékozódott az árvízi helyzetről, ahol napok óta küzdenek a hatalmas bódvai áradattal. A Dusnokpuszta és Borsodszirák között lévő húsüzem környékén azért van szükség a töltés átvágására, mert különben az ár elöntené Boldva települést.

A víz mezőgazdasági területre - több száz hektárra - ömlik majd. Ezek a földek magánkézben vannak - válaszolta Molnár Oszkár a leendő belügyminiszter kérdésére az edelényi belvárosi hídnál.

Elhangzott: ez a töltésátvágás Edelényben is érződik majd, ezáltal csökken a későbbiekben a vízszint, és kevésbé terheli a település gátjait az óriási víztömeg.

Pintér Sándor a borsodi városban tájékozódott a helyi védekezési munkákról, a Bódva menti töltés és a meder állapotáról, a védekezéshez szükséges feltételekről.

A leendő belügyminiszter Miskolcról érkezett, Edelényből pedig Ócsanálosra indult, ahol a Hernád áradása okoz gondot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását