2018. június 22. - Paulina

Jeleztek a földönkívüliek!

Megfejthetetlen üzenetet küldött haza a Voyager-2. A NASA 33 éve bocsátott útjára a szondát, az általa küldött adatfolyamokat április végén észlelték először, de azóta sem tudják értelmezni az üzeneteket.
2010. május 13. csütörtök 10:34 - HírExtra
A pasadenai Jet Propulsion Laboratory irányító központban a tudósok csak vakarják a fejüket, mivel a 13 milliárd kilométeres távolságból érkező adatokhoz hasonlót még sohasem láttak. Persze az ufó kutatók azonnal idegeneket vizionálnak, szerintük egy idegen intelligencia szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, de sajnos olyan fejletlenek vagyunk, hogy nem tudjuk értelmezni az üzenetet. A Voyager-2 jelenleg a Plútó pályáján túlról közvetíti az adatokat.

Nem kell mindjárt ufókra gondolni, egyszerűen meghibásodásról lehet szó: - A NASA szakértői szerint szoftverhiba történt a szonda kommunikációs rendszerében. Egy vagy több bit hibásan 0-ról 1-re fordult (vagy éppen fordítva) az adatfolyam kódolása közben, így a hazaküldött üzenet értelmezhetetlenné vált.

Ed Stone, a Voyager program egyik vezetője szerint a szondát már hibajavító üzemmódba kapcsolták, és úgy tűnik, sikerül a rendszert újraindítani. A Földről feltöltött javítócsomagot viszont nagyon macerás telepíteni, mivel, a nagy távolság miatt, elég nehézkes a kommunikáció a szondával. A rádiójeleknek 13 órába telik megtenni a Föld és a Voyager-2 közti távolságot. A szonda navigációs és önfenntartó rendszereit irányító programokat a hírek szerint nem érinti a hiba.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását