2016. május 29. - Magdolna

Jeleztek a földönkívüliek!

Megfejthetetlen üzenetet küldött haza a Voyager-2. A NASA 33 éve bocsátott útjára a szondát, az általa küldött adatfolyamokat április végén észlelték először, de azóta sem tudják értelmezni az üzeneteket.
2010. május 13. csütörtök 10:34 - HírExtra
A pasadenai Jet Propulsion Laboratory irányító központban a tudósok csak vakarják a fejüket, mivel a 13 milliárd kilométeres távolságból érkező adatokhoz hasonlót még sohasem láttak. Persze az ufó kutatók azonnal idegeneket vizionálnak, szerintük egy idegen intelligencia szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, de sajnos olyan fejletlenek vagyunk, hogy nem tudjuk értelmezni az üzenetet. A Voyager-2 jelenleg a Plútó pályáján túlról közvetíti az adatokat.

Nem kell mindjárt ufókra gondolni, egyszerűen meghibásodásról lehet szó: - A NASA szakértői szerint szoftverhiba történt a szonda kommunikációs rendszerében. Egy vagy több bit hibásan 0-ról 1-re fordult (vagy éppen fordítva) az adatfolyam kódolása közben, így a hazaküldött üzenet értelmezhetetlenné vált.

Ed Stone, a Voyager program egyik vezetője szerint a szondát már hibajavító üzemmódba kapcsolták, és úgy tűnik, sikerül a rendszert újraindítani. A Földről feltöltött javítócsomagot viszont nagyon macerás telepíteni, mivel, a nagy távolság miatt, elég nehézkes a kommunikáció a szondával. A rádiójeleknek 13 órába telik megtenni a Föld és a Voyager-2 közti távolságot. A szonda navigációs és önfenntartó rendszereit irányító programokat a hírek szerint nem érinti a hiba.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Időjárás
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön melyik országban tudná/tudja huzamosabb ideig elképzelni az életét?
Magyarországon
Bárhol, csak nem Magyarhonban!
Az Egyesült Királyság a nekem való hely!
Németországba vágyódik a szívem!
Ausztriára szavazok!
Az Egyesült Államokban remekül tudnék élni!
Leginkább egy távoli, lakható bolygóra költöznék...
Az én választásom, nem szerepel a fenti listán!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását