2024. április 25. - Márk

Forgács is Vona mellényén ugrál

Panasszal fordult a fővárosi főügyészhez az igazságügyi és rendészeti miniszter, mert nem tartja megalapozottnak, hogy bűncselekmény hiányában utasította el Vona Gáborral szembeni, törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt egy hónapja tett feljelentését - közölte a szaktárca sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.
2010. május 13. csütörtök 15:27 - HírExtra
Forgács Imre április 9-én, azt követően tett feljelentését, hogy a Jobbik elnöke az országgyűlési választások első fordulójának pártja kampányzáró rendezvényén kijelentette: a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a következő parlament első ülésén gárdamellényben fog megjelenni.

A tárca vezetője a Legfőbb Ügyésznél jelentette fel Vona Gábort törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt. Forgács Imre úgy látja, a Jobbik elnöke nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium csütörtöki közleményében azt írta: a miniszter panasszal fordult a fővárosi főügyészhez, mert nem tartja megalapozottnak, hogy az V. és XIII. kerületi ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította feljelentését.

A miniszter jogi álláspontja szerint a feljelentés elutasításának indokolása kizárólag a "gárdamellény" előre bejelentett parlamenti viselésének jogi minősítését vizsgálta, és nem foglalkozott a nagy nyilvánosság előtt elhangzott kijelentésekkel, illetve azok hatásaival.

A rendészeti miniszter a panaszában azt kérte a fővárosi főügyésztől, hogy változtassa meg a kerületi ügyészség elutasító határozatát és rendeljen el nyomozást az ügyben.

Vona Gábor a napokban többször is megerősítette: pénteken egy olyan fekete mellényben érkezik majd az Országgyűlés alakuló ülésére, amelynek a mellén egy árpádsávos pajzs, a hátán pedig egy hímzett oroszlán látható.

Az ügy miatt heves politikai szópárbajok alakultak ki az utóbbi hetekben a pártok között, míg a Köztársasági Elnöki Hivatal úgy reagált: az Országgyűlés alakuló ülését összehívó államfő elvárja, hogy az Országgyűlés alakuló ülésén ne történjen semmilyen jogsértés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását